Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

inFamous: Second Son 1080p ve 30 FPS Olacak


     Playstation 4'ün en sağlam oyunlarından biri olarak görünen inFamous: Second Son'ın saniye kare oranı ve görüntü desteği ile ilgili açıklama yapıldı. Harika grafikleriyle dikkat çeken oyun native 1080p görüntü desteğine sahip olacak.
 
     Oyunun 30 saniye/kare oranını sabit olarak sunacağını açıklayan yetkililerin sözlerine bakacak olursak böylesine üst düzey grafikleri sundukları için oldukça gurur duyuyorlar. Saniyede 30 kare oranının inFamous: Second Son gibi bir oyun için son derece yeterli olduğunu belirtelim. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dualshockers Sucker Punch inFamous: Second Son Sony Playstation 4
PS4 Oyun Kurulum Süreleri 1 Dakikanın Altında Thief'ten Quick Time Event'ler Çıkarıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Belluschi_16

21.11.2013 14:02:00

-1
Infamous'ın aslında Open world olması anlamsız.Görevler dışında baska bişey yapmıyorsun zaten sehirde.

BSC Misafiri

16.11.2013 02:24:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
alıntı:

Orijinalden alıntı: S_NM_Z

İlk defa bi Misafire katılıyorum ve + olarak malesef bu konsolların ps3 veya x360 daki gibi mimariyi öğrenme konsolu tanıma filan gibi durumlarıda yok. Şu an neyse gücü ileride de o. Belki biraz daha fazla işlem gücü yükleyebilirler ama nafile. Daha önce yazmıştım gene yazıyorum. Bu konsolların bi 50 $ daha pahalı olması ve (misal Ps4 içindeki gpu 7870e eşitse 7970e eşit olmalıydı...) içlerindeki gpunun kesinlikle daha iyi bi gpu olması gerekirdi.


BSC de yayinlanmadi bu haber ama dun Yoshida PS4 un donanimini basinla tam olarak paylasmadiklarini acikladi.

"PS4 un icinde gizli tutulmus cok guclu donanimlar var.Bunlardan biri ana gpu dan ayri gpgpu.Bu gpu PS3 de ki Cell de ki SP lerin gorevini yuklenecek.Rosegun haric bu gpgpu yu kullanan hic bir oyun yok.GPGPU iki uc sene icinde tam olarak kullanilmaya baslandiginda.Oyunlardaki gorsel kalite boyut degistirecektir."

Ikinci donanim ise AMD True Audio DSP dir.Bu cip CPU ve GPU dan bagimsiz olarak ses komutlarini isleyip,olusturacak.Buda GPU ve CPU ya binnen yuku azaltacagindan yapimcilar donanimi daha efektif ve daha da yuklenerek kullanabilecekler.

Baska bi olay daha 30fps ye takilanlar icin.Bu oyun PC ye ciksa 1080p 60fps oynayabilecek oyuncu sayisi oldukca az olacaktir keza halefi WD bunun yarisi grafiklerle sizden high-end bir pc istemesi ise size kanitidir.

Bir arkadas bu gorsellerden etkilenmemis zaten bu grafiklerde oyun oynuyormus.Hocam hangi platform,hangi oyunlar onlar?
Valla bu konu da Bladerunner'a katiliyorum sony ps4 mimarisinde yer alan önemli kisimlari tam aciklamadigi konusuluyor. Micronun yaptigi gibi ileride yapimcilar icin ekstra guc saglayacak bazi seyleri mesela en bilinen "teraflops" bilerek kismis olabilecegi belirtiliyor.

Firsthan

16.11.2013 00:35:52

0
oyunlar git gide daha da sağlam olmaya başladı.maşallah Allah nazarlardan saklasın :)

alican88

15.11.2013 21:09:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Anladım, bu söyleyeceğim şeye belki inanırsın belki inanmazsın bilmiyorum da, kabaca amd 8150 8 çekirdek işlemci var, 8 gb ddr3 ram var bu ikisi aynı zamanda oc li, ekran kartımda hd 7870. Mükemmel bir bilgisayarım yok şu an, ama bundan 1 ve daha öncesi seneye kadar çok iyi bir bilgisayardı. PS3 ve Xbox 360 kullandığım halde, grafik hastası olduğum için multiplatform oyunları PC'de tercih ediyordum. En yüksek grafiklerde fps değerlerini ölçüyordum, pek çok oyunda sabit 60 fps'yi alırdım. Örneğin Crysis 2, uçuyordu bildiğin. En son 60 fps sabit oynadığım oyun tüm detaylar açıkken full hd kalitede iken, yalnızca Physx kapalı iken Batman: Arkhan Origins oldu. Bir gram bile mi sekmez oyun, bide monitörde oynamıyorum. HDMI çıkışı var ekran kartının biliyorsun, televziyona bağlayıp Xbox kolunu da receiver ile PC'ye bağlayıp konsolda oynar gibi oynuyordum. Yani 60 fps'nin nasıl bir anlam ifade ettiğini biliyorum ve GTA5'i PS3'te bitirmiş biri olarak, oyun yağ gibi akıyordu diyemem. Köprülerden geçerken araçlara bakarak değilse bile, gölgelere ve çevredeki sabit nesnelere bakarken özellikle çok iyi anlıyordum 30'un altına bile düştüğünü zaman zaman. Ama ne zaman ki oyun, daha dar alanlarda kendini 30'a sabitlerdi, hah o zaman gözlerim hız aramıyordu. Ben aynı anda hem pc de yüksek fps değerleri ile, hemde konsolda 30 ve biraz altı değerler ile oyun oynayan biriyim. 30 sabitse kesinlikle işkence olmuyor bana, yani oyun seke seke gitmiyor bu da zaten yetmez mi? İşkenceye dönüşmesi mümkün değil o yüzden, o abartı bir söylem. Son olarak, Modern Warfare 3 ve öncesine kadar, özellikle multiplayer modunda ortlama 80 fps ile oynardım oyunu. Multide fps değerleri önemlidir o yüzden AA'yı 2x yapar vertical synch'i de kapatrdım 80 ortalamasıyla oynardım. Beni 30 fps sadece multiplayer da rahatsız eder, çünkü karşıma gelen adamı vurabilmek için milisaniyelik sürelere bile ihtiyacım var. Bunu benim gözüm seçmiyor, ama gerçek biriyle oyun oynarken zamanlamanın önemini biliyorum, bu yüzden 30 fps gözlerimi değilse de verimliliğimi baltalar yalnızca multi için. Söyleyeceğim bu kadar, ben single için en yüksek grafik olsun 30 fps olsun taraftarıyım, yan yana koymadıkça ve değer sabitlendikçe sorun yoktur bana ve pek çok kişiye göre. Haydi hayırlı akşamlar. @alican88
Su yorumlarindan sonra beni anlayacak en iyi kisi sen olmaliydin :) 80 fps lerden 30fps lere dusmek single yada multi beni rahatsiz eder :) ben soyleyecektim simdi buna bile laf atarlar diye soylemedim ama sen ne guzel dile getirmissin gta da arabayla giderken cevreye bak icler acisiydi ne guzel bunu farkeden nadir kisilerden birisin..ne yorumlar okudum gta 5 yg gibi akiyor diye...kisaca ben cozunurlukten degilde fps den yanayim..sanada hayirli aksamlar dilerim

TheBladeRunner

15.11.2013 20:43:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: S_NM_Z İlk defa bi Misafire katılıyorum ve + olarak malesef bu konsolların ps3 veya x360 daki gibi mimariyi öğrenme konsolu tanıma filan gibi durumlarıda yok. Şu an neyse gücü ileride de o. Belki biraz daha fazla işlem gücü yükleyebilirler ama nafile. Daha önce yazmıştım gene yazıyorum. Bu konsolların bi 50 $ daha pahalı olması ve (misal Ps4 içindeki gpu 7870e eşitse 7970e eşit olmalıydı...) içlerindeki gpunun kesinlikle daha iyi bi gpu olması gerekirdi.
BSC de yayinlanmadi bu haber ama dun Yoshida PS4 un donanimini basinla tam olarak paylasmadiklarini acikladi. "PS4 un icinde gizli tutulmus cok guclu donanimlar var.Bunlardan biri ana gpu dan ayri gpgpu.Bu gpu PS3 de ki Cell de ki SP lerin gorevini yuklenecek.Rosegun haric bu gpgpu yu kullanan hic bir oyun yok.GPGPU iki uc sene icinde tam olarak kullanilmaya baslandiginda.Oyunlardaki gorsel kalite boyut degistirecektir." Ikinci donanim ise AMD True Audio DSP dir.Bu cip CPU ve GPU dan bagimsiz olarak ses komutlarini isleyip,olusturacak.Buda GPU ve CPU ya binnen yuku azaltacagindan yapimcilar donanimi daha efektif ve daha da yuklenerek kullanabilecekler. Baska bi olay daha 30fps ye takilanlar icin.Bu oyun PC ye ciksa 1080p 60fps oynayabilecek oyuncu sayisi oldukca az olacaktir keza halefi WD bunun yarisi grafiklerle sizden high-end bir pc istemesi ise size kanitidir. Bir arkadas bu gorsellerden etkilenmemis zaten bu grafiklerde oyun oynuyormus.Hocam hangi platform,hangi oyunlar onlar?

Metal-Gear

15.11.2013 19:59:16

0
Anladım, bu söyleyeceğim şeye belki inanırsın belki inanmazsın bilmiyorum da, kabaca amd 8150 8 çekirdek işlemci var, 8 gb ddr3 ram var bu ikisi aynı zamanda oc li, ekran kartımda hd 7870. Mükemmel bir bilgisayarım yok şu an, ama bundan 1 ve daha öncesi seneye kadar çok iyi bir bilgisayardı. PS3 ve Xbox 360 kullandığım halde, grafik hastası olduğum için multiplatform oyunları PC'de tercih ediyordum. En yüksek grafiklerde fps değerlerini ölçüyordum, pek çok oyunda sabit 60 fps'yi alırdım. Örneğin Crysis 2, uçuyordu bildiğin. En son 60 fps sabit oynadığım oyun tüm detaylar açıkken full hd kalitede iken, yalnızca Physx kapalı iken Batman: Arkhan Origins oldu. Bir gram bile mi sekmez oyun, bide monitörde oynamıyorum. HDMI çıkışı var ekran kartının biliyorsun, televziyona bağlayıp Xbox kolunu da receiver ile PC'ye bağlayıp konsolda oynar gibi oynuyordum. Yani 60 fps'nin nasıl bir anlam ifade ettiğini biliyorum ve GTA5'i PS3'te bitirmiş biri olarak, oyun yağ gibi akıyordu diyemem. Köprülerden geçerken araçlara bakarak değilse bile, gölgelere ve çevredeki sabit nesnelere bakarken özellikle çok iyi anlıyordum 30'un altına bile düştüğünü zaman zaman. Ama ne zaman ki oyun, daha dar alanlarda kendini 30'a sabitlerdi, hah o zaman gözlerim hız aramıyordu. Ben aynı anda hem pc de yüksek fps değerleri ile, hemde konsolda 30 ve biraz altı değerler ile oyun oynayan biriyim. 30 sabitse kesinlikle işkence olmuyor bana, yani oyun seke seke gitmiyor bu da zaten yetmez mi? İşkenceye dönüşmesi mümkün değil o yüzden, o abartı bir söylem. Son olarak, Modern Warfare 3 ve öncesine kadar, özellikle multiplayer modunda ortlama 80 fps ile oynardım oyunu. Multide fps değerleri önemlidir o yüzden AA'yı 2x yapar vertical synch'i de kapatrdım 80 ortalamasıyla oynardım. Beni 30 fps sadece multiplayer da rahatsız eder, çünkü karşıma gelen adamı vurabilmek için milisaniyelik sürelere bile ihtiyacım var. Bunu benim gözüm seçmiyor, ama gerçek biriyle oyun oynarken zamanlamanın önemini biliyorum, bu yüzden 30 fps gözlerimi değilse de verimliliğimi baltalar yalnızca multi için. Söyleyeceğim bu kadar, ben single için en yüksek grafik olsun 30 fps olsun taraftarıyım, yan yana koymadıkça ve değer sabitlendikçe sorun yoktur bana ve pek çok kişiye göre. Haydi hayırlı akşamlar. @alican88

Master_Evil

15.11.2013 19:45:00

-1
tamda olması gereken değer olmuş

alican88

15.11.2013 19:22:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Alican88 :D Ya şimdi adamın biri gelipte sana karşıt bir fikir sunduğunda, ana bu çocuktur diyip geçiştirmeye çalışacağın tek yer forum ortamı olur. Yüz yüze olsak bu muhabbet daha DÜZGÜN olurdu çünkü mimikler olsun, yaşımı gösterişim olsun vs. insanın farkındalığı daha yüksek oluyor. O yüzden böyle gereksiz gereksiz sen çocuksundur muhabbetlerine girmeyelim. Yaşım 24 benim eğer çok kafaya takacaksan, beri yandan eğer ben 5 yaşında bir çocuk olsaydım ve yine aynı şeyleri söyleyebiliyor olsaydım, bana daha çok saygı duyman gerekecekti. Dua et ki yetişkin biriyim. Şu yaratık meselesine gelince, kimse sana CANAVAR demiyor, insan oğluda bir yaratık, ve evet yine söylüyorm 60 fps'den aşağısını ciddi ciddi yavaş gören gözlere sahipsen, en mükemmel yaratık ünvanını alırdın! Şimdi gelelim verdiğin örneğe, 15 - 30 ve 60 fps karşılaştırmasını koymuşlar. 60'ın altına 120 fps koyarsa 60 orada daha yavaş gelecek, 120'nin üstüne 240 fps koyarsa, 120 fps daha yavaş gelecek vs. vs. bu böyle gider. Yani eğer gerçek zamanlı bir karşılaştırma üzerinden FPS değeri beğeneceksek, o zaman 10.000.0000 fps bile onun 2 katı fazlasından yavaş gelir tabi. Üstelik karşılaştırmada ki renk düzeni ve geometrik şekil, gözlerin tamamen olayı algılasın diye özel olarak hazırlanmış. Oyun gibi çok renkli bir ortam da bu farkı bile buradaki kadar net seçemezsin bu da cabası. Sen şimdi bu linki vermişsin bana, ilk yazdığım mesajında demişsin ki: "720 ile 1080p arasında öyle çok büyük bi fark olduğunu mu sanıyorsunuz?" Demişsin. Evet, yanına 1080p koymadan 720p'de oyun oynarsan gayet güzel gözükür, HD görüntünün alt sınırı olarak kabul ediyoruz genel olarak. Ama tutar 1080p'lik bir görüntü ile yan yana koyar canlı karşılaştırma yaparsam, 30 fps ile 60 fps'nin arasındaki gerçek zamanlı karşılaştırma farkı ile aynı düzeyde bir fark görürsün. Yani bu şekilde bir şey ispat edemezsin, 720p nasıl yüksek çözünürlüğün alt sınırıysa ve RAHATSIZ ETMİYORSA! 30 FPS'de kare/saniye oranının insan gözü açısından alt sınırıdır (aslen 24 fps sınırdır) ve RAHATSIZ ETMEZ! Benim takıldığım nokta senin "neler çektim 30 fps'den" lafın oldu. İşte bu gerçekten saçma, 5 yaşındaki çocuğa görede saçma, 80 yaşında ki dedeye göre de saçma işi bildikten sonra. Son olarak, sana burada hakaret eden kimse yok, fikirlerine saçma diyerek çıkışmak seni düşürmez. Varsa bir bildiğin çor çocuk muhabbetine girmeden gelir söylersin bizde cevabını veririz tartışma böyle yapılır ve kapanır. Nitekim sen sözünü söyledin, bende bir kez daha cevabını verdim, yine saçma, yine hiç birşey istap etmiyor yaptığın şey. Bu mantıkla gidersek oyunlarda 10.000.000 fps beklememiz lazım yineliyorum. @alican88
ben birşey ispat etmeye çalışmıyorum öle 10.000 fps falanda olmaz..bak arkadaşım aramızda 1 yaş var o yüzden arkadaşım diye hitap etmek istiyorum iznin olursa :) şimdi güçlü bir pc ye sahipsen genelde oyunları 45-60fps arası hatta zaman zaman 60 fps veri üzeri oynarsın..sen şimdi konsola alışmışsın 30fps sana rahatsızlık vermez gözün ona alışmış onu kabul etmiş..ama sürekli 60 fps de oynarsan zaman zaman konsola döndüğünde 30fps de felç olur kalırsın..bunu git istediğin pc yada konsol oyuncusuna sor..öle 120 fps falan hikaye..sen 30fps den üzeri oyun oynamadığın için böle düşünüyorsun ve savunuyorsun..git bir pc oyuncusuna 30fps yi savun bak nasıl tepki alırsın..pc oyuncusu diyorum çünkü 45-60 fps ortalamasını pc de alırsın şuan için..o yüzden boşuna 30fps de diretme..30fps başlangıçtır bir oyun için zaten 30fps aşağısında kasım kasım kasılırsın oyüzden taban 30fps dir...dediğin gibide göz 30 fps den sonrasını algılayamaz sözü şehir efsanesinden başka birşey değil...gönül isterki 1080p/60fps olsun ama olmuyosa 900p/60 fps olsunki akıcılık nedir oyun zevki nedir ozaman görün...şimdi sana gta5 nasıl desem süper yağ gibi akıyor dersin aslında tam bir faciadır bunu görmemenin sebebi ise sürekli 60 fps de oyun oynamadığındır yoksa bu yorumu yapamazsın...kısaca tekrar özetleyeyim güzel arkadaşım sürekli 60 fps de oyun oynayan insan 30fps de felç geçirir tabiri caizse :) neyse daha fazla uzatmaya gerek yok uzun bir süre 60fps de oyun oynadıktan sonra açıp konsolunda oyun oynamaya başlayınca beni anlarsın..ve abartısız samimiyetimle söylüyorum konsolu daha çok sevdiğim için ve güçlü bir pc im olmasına rağmen oyunlarımı konsolda oynamayı tercih ediyorum sırf fps değerine alışabilmek için ki işin içinden çıkamadığımda motionflow azda olsa derdime derman oluyor.. :)

aykut291

15.11.2013 19:14:21

-1
Valla şu oyunun Renk paletini, kaplamaları,çevre detaylarını, fiziklerini 1080p çözünürlükte 30 FPS değer alınıyorsa ps4 donanımı gerçekten çok sağlam. Oyunun grafikleri yeni nesil dedirtriyor. [:'(]

Metal-Gear

15.11.2013 18:44:16

0
Alican88 :D Ya şimdi adamın biri gelipte sana karşıt bir fikir sunduğunda, ana bu çocuktur diyip geçiştirmeye çalışacağın tek yer forum ortamı olur. Yüz yüze olsak bu muhabbet daha DÜZGÜN olurdu çünkü mimikler olsun, yaşımı gösterişim olsun vs. insanın farkındalığı daha yüksek oluyor. O yüzden böyle gereksiz gereksiz sen çocuksundur muhabbetlerine girmeyelim. Yaşım 24 benim eğer çok kafaya takacaksan, beri yandan eğer ben 5 yaşında bir çocuk olsaydım ve yine aynı şeyleri söyleyebiliyor olsaydım, bana daha çok saygı duyman gerekecekti. Dua et ki yetişkin biriyim. Şu yaratık meselesine gelince, kimse sana CANAVAR demiyor, insan oğluda bir yaratık, ve evet yine söylüyorm 60 fps'den aşağısını ciddi ciddi yavaş gören gözlere sahipsen, en mükemmel yaratık ünvanını alırdın! Şimdi gelelim verdiğin örneğe, 15 - 30 ve 60 fps karşılaştırmasını koymuşlar. 60'ın altına 120 fps koyarsa 60 orada daha yavaş gelecek, 120'nin üstüne 240 fps koyarsa, 120 fps daha yavaş gelecek vs. vs. bu böyle gider. Yani eğer gerçek zamanlı bir karşılaştırma üzerinden FPS değeri beğeneceksek, o zaman 10.000.0000 fps bile onun 2 katı fazlasından yavaş gelir tabi. Üstelik karşılaştırmada ki renk düzeni ve geometrik şekil, gözlerin tamamen olayı algılasın diye özel olarak hazırlanmış. Oyun gibi çok renkli bir ortam da bu farkı bile buradaki kadar net seçemezsin bu da cabası. Sen şimdi bu linki vermişsin bana, ilk yazdığım mesajında demişsin ki: "720 ile 1080p arasında öyle çok büyük bi fark olduğunu mu sanıyorsunuz?" Demişsin. Evet, yanına 1080p koymadan 720p'de oyun oynarsan gayet güzel gözükür, HD görüntünün alt sınırı olarak kabul ediyoruz genel olarak. Ama tutar 1080p'lik bir görüntü ile yan yana koyar canlı karşılaştırma yaparsam, 30 fps ile 60 fps'nin arasındaki gerçek zamanlı karşılaştırma farkı ile aynı düzeyde bir fark görürsün. [:'(] Yani bu şekilde bir şey ispat edemezsin, 720p nasıl yüksek çözünürlüğün alt sınırıysa ve RAHATSIZ ETMİYORSA! 30 FPS'de kare/saniye oranının insan gözü açısından alt sınırıdır (aslen 24 fps sınırdır) ve RAHATSIZ ETMEZ! Benim takıldığım nokta senin "neler çektim 30 fps'den" lafın oldu. İşte bu gerçekten saçma, 5 yaşındaki çocuğa görede saçma, 80 yaşında ki dedeye göre de saçma işi bildikten sonra. Son olarak, sana burada hakaret eden kimse yok, fikirlerine saçma diyerek çıkışmak seni düşürmez. Varsa bir bildiğin çor çocuk muhabbetine girmeden gelir söylersin bizde cevabını veririz tartışma böyle yapılır ve kapanır. Nitekim sen sözünü söyledin, bende bir kez daha cevabını verdim, yine saçma, yine hiç birşey istap etmiyor yaptığın şey. Bu mantıkla gidersek oyunlarda 10.000.000 fps beklememiz lazım yineliyorum.[:'(] @alican88

RedTurkei

15.11.2013 17:17:54

0
Tv nin kumandasını all 1080p kanalı aç ayarlardan 720 yap çok az bir fark olur ama monitörde bu olay çok sıkıntı yapar. Konsollar tv de olduğuna göre 45-60 sabit tutun varsın 720 , 900 p olsun pc olayı farklıdır ama. Yağ gibi oynamak varken bu zihniyet yüzü den 30fps ağır çekim oynayıp zevk alıyolar enterasan.

aterikasedi

15.11.2013 17:15:31

-1
Ben pek katılmıyorum.Yıllar önce PS3'e çıkan gta 4'e bakın.Berbat grafikler , fps sorunları ve 1024x640 gibi rezalet bir çözünürlük.Yine bu sene PS3'e çıkan gta 5'e bakın.Harika grafikler , neredeyse sorunsuz fps deneyimi ve 1280x720 çözünürlük.Bu biraz yapımcının oyunla ne kadar uğraştığına ve konsolun mimarisine-donanımına hakim olmasına bağlı.PS4 daha bismillah yeni çıktı.İlerde bundan daha iyi grafikli oyunları 1080p - 60fps'de oynatabileceğini düşünüyorum. Yeni nesilde mimariyi öğrenme tanıma gibi bir durum olmayacak demişsiniz.Kısmen haklısınız ama yine de illaki bir yükselme dönemi olacaktır.Mesela Killzone'un PS4'te 4gb ram harcadığı söylenmişti.E bunun lerleyen zamanlarda daha yüksek kullanımını göreceğiz.Gta4'ten Gta5'e ram artımı olmadan böyle harika bir geçiş olabiliyorsa , ram artışı sağlanarak nasıl bir yükselme olur siz düşünün. Bu arada ben konsolları savunmuyorum.Aksine açtığım konulara bakarsanız yeni nesil konsollarının donanımının günümüze oranla zayıf olduğunu ve gittikçe de güçsüzleştiğini savunuyorum.Ama önümde gta gibi bir örnek varken ilerde daha iyi yapımları daha iyi grafiklerle oynama fikrimi de söylemeden

alican88

15.11.2013 17:04:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

Çok görmemiş gibi konuşmak istemem ama, şu ana kadar oynadığım oyunlar berbat optimize edilmediyse şayet her zaman 45-60 veya üstü oynamışımdır, malum PC. Philips 7xxx serisi televizyon sahibiyim, 800mhz PS3'de de XBOX'da da sıkıntısız çalışıyor, GTA5'i hem normal monitörde hem TV'imde kullandım, TV'de 45-60 gibi akıcıyken, normal monitörde kasılıyordu oyun, TV'de hiç olmadı böyle. Bir yerimden salladığımdan değil tecrübe ettiğim için yazıyorum. Benzer şeyleri zamanında TV'nin konusunda da yazmıştım. 720-1080 arasında fark yoka gelince, burada kusura bakma saçmalamışsın biraz. 720p film/oyun la 1080 arasındaki farkı görecek kadar eski kuşağız vesselam, NT zamanından beri kullanırım PC'yi ikisi arasındaki farkı görecek kadar da gözlerim iyi çalışıyor çok şükür. 30-60 arasında forumdaki kullanıcıların dediğin aksine dağlar kadar fark olduğunu konusunda hemfikirim, ancak 1080/30 vs. 720/60 deseler, 1080/30 derim. 1080 kalite veren donanım her zaman daha iyi donanım olduğu kadar aynı zamanda future-proof'tur. 30-60 fps olayı TV'yle kısmen iyileştirilebilen bir şey zaten.
gta5 örneğini güzel vermişsiniz gta5 fps olarak yerlerde.. çözünürlük kısmına gelince ben hala 1080p ile 720p arasında çok ciddi bir farkın 55 inç ve üzeri tvlerde hissedilebilirse oda hissedileceğini düşünüyorum,pc de 1080p olarak oynadığım oyunları gözlemlediğim kadarıyla..konsolda buna örnek verecek olursamda forza 4 ile forza5 i örnek gösterebilirim biri 1080p diğeri 720p ama forza5 gameplayları izlediğinizde tırtık ve aa dışında forza 4 ü ikiye katlamış diyebileceğimiz bir durum yok...ayrıca crysis 3 ünde ışıklandırma ve kaplama dışında last of us u ezmiş geçmiş demekte bence yanlış..benim fikrimce gönül 1080p 60fps yi istesede1080/30 yerine 900p 60 fps yi tercih ederim..

alican88

15.11.2013 16:54:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter. 30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.
yaş kaç senin hacı :) gözler 24 fps den sonra bilmem neymiş de şöyleymişde böyleymişde çok güldüm :) sayenizde şu donanımhaber yaş sınırıda ortaya çıkmış oluyor...öncelikle filmlerle oyunları sakın karıştırma apayrı bir olay...senin gözün 30 ve 60 ı algılamıyorsa doğru hastaneye kardeşim burda laf kalabalığı yapma boş boş konuşup insanları yanlış bilginle donatma...bazı yaşı küçük diyeceğim kardeşlerimde bu yoruma katılmış saygı duyuyorum yaşlarına verip yorum yapmıyorum :) seninde muhtemelen yaşın ufak ama genede yorumlarına saygı duyup küçük bir örnekle tartışmayı sonlandırıryorum..buyur bakalım sana yaratık kardeşinden küçük bir örnek gözlerin ne alemde öğrenmiş ol... :) [link]http://boallen.com/fps-compare.html[/link] Ha birde çok çektiğime gülmüşsün yanlış anlama kedi ciğer muhabbetine döndürmek istemem ama güçlü bir pc in var ise ve onda oyun oynayıp arkasına konsolda devam ediyosan 30fps de felç bile geçirebilrisin..ozaman motionflow azda olsa kurtarıcın olur.. :)

Gabe Logan

15.11.2013 16:19:19

0
OMG!

dingo egret!

15.11.2013 15:34:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter. 30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.
metal gear nickli dostum sana %90 katılıyorum fakat "Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir." Raad ol! Arkadaş dediğin gibi görme becerisine sahipse bile(ki bu zor görünüyo çünkü beraberinde farklı bi nöron yapısı da gerektirir) ışık fotonları onu fazlasıyla tatmin edecek kadar hızlı ve ağır çekim falan olmaz gayet janjanlı olur. belki günlük hayatta motion blur efektinden biraz daha fazla nasiplenebilir. tartışmayı biraz saptırdım mı ne.. biyoloji forumu değil la bu!

acmtncy

15.11.2013 15:30:36

-2
quote:

Orijinalden alıntı: alican88
alıntı:

Orijinalden alıntı: _RevO_

alıntı:

Orijinalden alıntı: alican88

değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...

720p 60Fps istiyosan dekoder box one var oraya alalım seni. Ben de 127cm HD tv'de adam gibi oyun oynamak istiyorum arkadaş, nedir öyle tırtık tırtık sene olmuş 2013, takoz ekran kartıyla 1080p oyun açarken PC'de bi çuval para verip alacağım konsol hala 720p oynatacak... çüş artık.


FPS'ye çok takılıyorsan, alırsın Mhz'i yüksek tv, 60FPS oynarsın. 800mhz lik bir TV, akıcılığın keyfini çıkar.

öyle bir film yok hocam..neyin tırtığı yeni nesilde??? yeni nesilde zaten daha yumuşak doku geçişleri,aa hepsi mevcut görüntüler güzel...bilmeden yorum yapmayın o hz ler oyun modunda hiçbirşey ifade etmez çünkü kapalıdır input lag seviyesini yükseltmesin diye..ayrıca kullandığım tv 400 hz kaldiki zaten dayanamadığım zamanlar motionflowu yükseltiyorum..xbox one tam içler acısı hem 720p hem 30fps (istisnalar kaideyi bozmaz)..hem siz 1080p ile 720p arasında öle hüber süper bir fark falan varmı zannediyosunuz???god of war uncharted last of usda 720p di ama öle bir grafikte kaç tane pc oyunu var???hocam kusura bakmayın siz hayatınızda 60fps de oyun oynamadığınız için ayırt edemiyosunuz...eğer sony tv kullanıyorsanız nacizane tavsiyem oyun modunda motionflow u yüksek yapmanız olacaktır..ozaman benim ne demek istediğimi anlarsınız...
neyin tırtığı yeni nesilde ne demek? yeni nesil olunca görüntüler kendiliğinden yumuşatılmış mı oluyor? 1080p'ye upscale edilmiş 360p görüntü bile "yeni nesil" olduğu için güzel mi gözükecek? saçmalamışsınız tam anlamıyla ve arkadaş da yanlışınızı söylemiş. 720p artık eskimiş bir çözünürlük "yeni nesil" diyorsanız 720p demeyeceksiniz. siz fazla ps3 oynadığınız için 1080p'nin nasıl olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ama arada devasa bir fark var. 30 fps ile 60fps arası farkı anlayanın 720p-1080p farkını anlayamaması garip. benim uzun süre ps3 oynayınca midem bulanıyor çözünürlük yüzünden. şunu da belirteyim ps3'te 25fps ile pc'de 75 fps arasındaki akıcılık farkını fazla hissetmiyorum ama çözünütlük çok bariz.

BSC Misafiri

15.11.2013 15:30:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear
alıntı:

Orijinalden alıntı: alican88

değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...

Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter.

30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.
Yüzde yüz katılıyorum ben bu milletteki 30 FPS ile 60 FPS mevzusunu anlamıyorum tamam FPS oyunlarda 60 FPS iyidir ama açık dünya ve böyle grafikleri olan bir oyun 30 FPS olunca takılmalar mı olacak sanki anlamıyorum bu milleti

GorkemM1903

15.11.2013 15:29:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: mertcan102
alıntı:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

alıntı:

Orijinalden alıntı: alican88

değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...

Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter.

30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.


Katılıyorum kardeşime arkadaş 3 fps le oynamış daha 18 fps le oynıcaktır
Zaten ben dahil bircok insan 30 fpsyi film havasi verdigi icin seviyor. 30 fps nin goze batmasi icin bi oyunu 60fpsde acip daha sonra 30fpsde limitlemek gerekir

CoreGame

15.11.2013 15:21:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear
alıntı:

Orijinalden alıntı: alican88

değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...

Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter.

30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.
Katılıyorum kardeşime arkadaş 3 fps le oynamış daha 18 fps le oynıcaktır

Noctis_Strife

15.11.2013 15:04:39

+3
Xbox One open world game: Dead Rising 3 720/20-30FPS... Grafik farkından bahsetmiyorum bile.

Metal-Gear

15.11.2013 15:00:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: alican88 değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...
Tamamen boş konuşuyorsun, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ne çektiysem 30 fps'den çektim demişsin, pardon da 30 FPS'den bahsettiğine eminsin değil mi? Hani 2 FPS falan olmasın? Yani insan herşeyden çekerde 30 fps'den ne çekecek anlamış değilim. Sen herhalde 30 değil, 3 FPS'de falan oynamışsın oyunları 30 sanaraktan. Ama eğer insan üstü bir yaratıksan ve göz reflekslerin 1 saniye içinde 1.000.000 kare yakalayabilecek hıza sahipse, seni zaten guines rekorlar kitabına alalım gelmiş geçmiş en mükemmel yaratık ünvanıyla. En sağlıklı ve yetişkin gözler bile 24 fps'yi sabit iken yavaş görmezler. Seyrettiğin filimlerin %90'ı 23-24 veya 29.97 fps'dir bilgin olsun. Zaten 60 fps'den aşağısını yavaş sayan gözlere sahipsen eğer, hepimizin bildiği hayat senin için ağır çekim gibi akıyor demektir. Yani sırf konuşacam bir yerlerden tutup çekiştirip bir şeylere muhalefet olacam diye aranmayın artık amacınızı çözemez oldum sizin, çok kalitesiz bir forum haline getirdiniz burayı yeter. 30 FPS'den çok çektim diyor arkadaş, Allah'ım akıl fikir ver şu yarattıklarına ya nelerle uğraşıyoruz anasını satim ya... Siyaset konuşanı ayrı dert, teknoloji konuşanı ayrı dert, hiç kimsenin bi bok bildiği yok.

2K

15.11.2013 14:43:39

0
Bu kadar iyi grafikler ve open-world bir oyunda sabit 30 FPS çok iyi zaten FPS değil TPS olduğu için bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

alican88

15.11.2013 14:15:49

-4
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

720p 60Fps istiyosan dekoder box one var oraya alalım seni. Ben de 127cm HD tv'de adam gibi oyun oynamak istiyorum arkadaş, nedir öyle tırtık tırtık sene olmuş 2013, takoz ekran kartıyla 1080p oyun açarken PC'de bi çuval para verip alacağım konsol hala 720p oynatacak... çüş artık. FPS'ye çok takılıyorsan, alırsın Mhz'i yüksek tv, 60FPS oynarsın. 800mhz lik bir TV, akıcılığın keyfini çıkar.
öyle bir film yok hocam..neyin tırtığı yeni nesilde??? yeni nesilde zaten daha yumuşak doku geçişleri,aa hepsi mevcut görüntüler güzel...bilmeden yorum yapmayın o hz ler oyun modunda hiçbirşey ifade etmez çünkü kapalıdır input lag seviyesini yükseltmesin diye..ayrıca kullandığım tv 400 hz kaldiki zaten dayanamadığım zamanlar motionflowu yükseltiyorum..xbox one tam içler acısı hem 720p hem 30fps (istisnalar kaideyi bozmaz)..hem siz 1080p ile 720p arasında öle hüber süper bir fark falan varmı zannediyosunuz???god of war uncharted last of usda 720p di ama öle bir grafikte kaç tane pc oyunu var???hocam kusura bakmayın siz hayatınızda 60fps de oyun oynamadığınız için ayırt edemiyosunuz...eğer sony tv kullanıyorsanız nacizane tavsiyem oyun modunda motionflow u yüksek yapmanız olacaktır..ozaman benim ne demek istediğimi anlarsınız...

EagleTibet

15.11.2013 14:08:03

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri konsollar en az 7 senelik bir dönemi kapsıyorlar, benim anlamadığım şu anda 1080p ve 30 fps çalışan oyunlar 2 sene sonra yeni sürümlerinde grafik artışı olunca 720p 30fps yada 1080p 20 fps de mi çalışacaklar yada grafik artışı yaşanmıyacakmı ,aslında şu zamanda bu oyunlar konsolların minimum gücünü kullanan 1080p ve 60fps oranına sahip oyunları sorunsuz çalıştıran bir yapıda olmalılar ki 3 sene sonrada konsolun hakkını versinler yoksa böyle çabuk sönerler.
İlk defa bi Misafire katılıyorum ve + olarak malesef bu konsolların ps3 veya x360 daki gibi mimariyi öğrenme konsolu tanıma filan gibi durumlarıda yok. Şu an neyse gücü ileride de o. Belki biraz daha fazla işlem gücü yükleyebilirler ama nafile. Daha önce yazmıştım gene yazıyorum. Bu konsolların bi 50 $ daha pahalı olması ve (misal Ps4 içindeki gpu 7870e eşitse 7970e eşit olmalıydı...) içlerindeki gpunun kesinlikle daha iyi bi gpu olması gerekirdi.

alican88

15.11.2013 13:44:21

-5
değil değil değil...arkadaş 30 fps nedir allah aşkına yahu..yap arkadaş 720p yap 900p yap ama 60fps ye sabitleyin şu oyunları artık...zaten yeni nesil gücü aa eksikliğini giderecek artık tırtıklı değil daha yumuşak görüntüler olacak haliyle 720p de 900p de göze daha hoş gelecek..ne diye 30fps yaparlar anlamış değilim..bu nesilde grafikten hiç şikayet etmedim gerek forza4, gerek geow, gerek gow, gerek uncharted hepsi ağzımın suyunu akıtmaya yetti ama ne çektiysem 30fps de çektim...bazı öyle anlar olduki input laga lanet edip motionflow u en üst seviyeye çekip oynadım..çözünürlük değil 60fps de akıcı bir oynanış istiyorum arkadaş...

respect_89

15.11.2013 13:40:32

-1
Şimdiden piksel saymaya başlasınlar

hasretbitmez

15.11.2013 13:37:24

-1
Oyunda saf saf uçmak zevkli olacak gibi.

BSC Misafiri

15.11.2013 13:06:17

-2
prototype'a benzemiş biraz.

BSC Misafiri

15.11.2013 12:55:10

-1
konsollar en az 7 senelik bir dönemi kapsıyorlar, benim anlamadığım şu anda 1080p ve 30 fps çalışan oyunlar 2 sene sonra yeni sürümlerinde grafik artışı olunca 720p 30fps yada 1080p 20 fps de mi çalışacaklar yada grafik artışı yaşanmıyacakmı ,aslında şu zamanda bu oyunlar konsolların minimum gücünü kullanan 1080p ve 60fps oranına sahip oyunları sorunsuz çalıştıran bir yapıda olmalılar ki 3 sene sonrada konsolun hakkını versinler yoksa böyle çabuk sönerler.

mamy12

15.11.2013 12:34:52

0
çok sevdiğim bir seri bu oyunu ve killzone shadow fall u EN AZINDAN TR ALTYAZILI olarak görmek istiyorum iki serinin de son çıkan oyunlarını türkçe dublaj olarak bitirdikten sonra en azından tr altyazı olması lazım ikisinde de!!!...

mementopolis

15.11.2013 12:33:12

0
bekledigim oyun cikis oyunu degil acik dünya bir oyun icin iyi degerler.

CoreGame

15.11.2013 12:22:44

-1
Oha diyorum ps4 ün gücü bikere daha ortaya cıkms oldu allahtan exc oyunumuz 720 p 18 fps değil şükürrr cok sevindimmmmmmmmm
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
inFamous: Second Son
+ TAKİBE
AL
31 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız