Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

World of Warcraft'ın Üye Sayısı Düşüşlerde


    Çıktığı günden bu yana MMO sektörünün devi konumunda olan World of Warcraft, Cataclysm ek paketiyle gelen düşüşe devam ediyor. Yılların eskitemediği MMO oyununa 1 milyondan fazla oyuncu daha veda etti.
 
    Gelen haberlere göre son çeyrekte World of Warcraft'ın aylık üye sayısında 1.3 milyonluk bir azalma yaşandı. Böylelikle oyunun aylık üye sayısı 8.3 milyona düştü. Konuyla ilgili Blizzard'dan yapılan açıklamalara göre bu düşüşün büyük bir kısmı oyunun Çin sunucularında yaşanmış. Bunun nedeni ise Çin'deki oyuncuların daha çok casual oyunlara yönelmesi gösteriliyor.
 
    Tabii burada bir düşüşten bahsediyoruz fakat World of Warcraft'ın, Pay to Play MMO piyasasının en fazla aylık üyesi olan oyun ünvanını koruduğunu ekleyelim.

Bu haberin bağlantısı
URL
World of Warcraft Blizzard wow mmorpg
Fifa 14'de Bayan Futbolcular Bulunmayacak Call of Duty'nin Dijital Gelirleri %100 Arttı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FantasyFiRe

9.5.2013 20:36:45

-1
Skyrim online çıkınca bu düşüş daha da devam eder bence. Skyrimde grafiker ve fizik motoru çok iyi, içerik ve harita genişliği yönünden de wow'u yakayabilirlerse wow baya darbe alır.

RedTurkei

9.5.2013 20:16:47

0
çıktığından beri oynuyorum üstüne oyun yok beni büyük masraftan kurtarıyor eskiden en dandik oyunlara bile para verirdim.. Hepsi geri gelir bir patche bakıyor wowda yükseliş :D

Sulu Çor Kağan

9.5.2013 13:12:24

0
Burning Legion bomba gibi geliyor. Çinliler'i bayar zaten ciddi lore iyi olmuş.

Gevice

9.5.2013 12:41:42

+1
Bende çıktığı günden beri oynuyordum ve bırakanlardan biriside benim. Muhtemelen yeni PvP patch i ile başlarım ama artık eski tadı vermediği aşikar. Bunu eski oyuncuların hepsi kabul edecektir. Orgrimmarda zıplaya zıplaya dolaşarak vakit geçmiyor artık :) Oyunun heryeri ticari kokmaya başladı bunun yanında benim gibi mount hastası Türklerin bazı binekleri sırf Türkiye olduğundan dolayı alamaması gibi durumlar da sadece bir örnek. İşin özeti alışkanlık oldu bir yerde. Kötü olduğu belli olan ama hergün takılmak durumunda hissettiğiniz kız arkadaşınız gibi bir şey :) Oyuna her gün girme zorunluluğu hissetmek, kaçırdığın dailylerin seni geri dönülmez kayıplar ve arkadaşlarından geri bırakacağı hissi artık tad almaktan ziyade oyunu iş gibi hissetmeye neden oluyor. Oyunu bırakınca Single Player a daha fazla vakit ayırmaya başladım ve FarCry 3 gibi bir şah eseri bitirdim. İşten sonra o kadar vaktim oldu ki, haftada 4 gün spora gidip kalan günlerde de arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Tabi eski alışkanlıklardan dolayı geceleri oyuna devam :) Özetle casual oyuncuların pek yol alamadığı ancak hardcorelarında hayata uzak kaldığı bir oyun ne kadar çok kullanıcısı olursa olsun bir gün veda edecektir. Bu kayıplarda bunun sinyalleridir.

eagen

9.5.2013 11:15:01

0
Bırakanlardan bir tanesi de ben Dota 2'ye sardım...

BSC Misafiri

9.5.2013 09:57:22

0
Warcraft 4 ne zaman duyurulacak?Starcraft'ın DLC'leri bitince yapımına başlıyacağız diyorlardı.

BSC Misafiri

9.5.2013 08:16:38

0
blizzardın artık ya oyunlara değil de aylık ücretlerde indirim yapması ya da hikayeyi daha da berbatlaştırmadan köklere dönüp toparlaması gerekir, yoksa bu düşüş hızla devam edecek...

Moltherion

9.5.2013 02:43:32

0
Oyun ana hikayesine dönene kadar başlamayı düşünmüyorum. Bir sonraki ek paket ile en az 2-3 milyon kişi dönecek.

- The Stig -

9.5.2013 01:44:43

-4
LoL ve Dota2 oynamaya başlamıştır çoğu.. :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
World of Warcraft
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız