Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Visceral: Tasarımcılar Daha Etkili Hikayeci Olmalı

Bu durumda konuşacak hiç bir şey kalmıyor

     Visceral Games, Dead Space'in ilk oyununda olduğu gibi 2. oyunda da başarı bir oyun geliştirmeyi başardı. Grafiklerden kontrollere kadar oldukça başarılı bir iş çıkaran Dead Space 2'nin hikayesinin sunumu da oldukça başarılı.
 
     Visceral Games'ten yaratıcı yönetmen Wright Bagwell de hikaye sunumuna dikkat çekti ve tasarımcıların daha iyi hikaye sunumu yapmaları gerektiğini söyledi. MTV'ye konuşan Bagwell'ın açıklaması şöyle: 

      "Oyun tasarımcılarının daha etkin hikayeciler olması gerektiği konusunda şüphe yok ve bunun anlamı oyunlarda daha fazla sinematiğin olması değildir. Oyun tasarımcıları yıllardır Hollywood'a bakıyor ve film yapımcılarının hikaye anlatımlarını  kopyalıyorlardı, bu yöntem bir aşamaya kadar işe yarayabilir; ancak biz oyun tasarımcıları hikaye anlatım işini en iyi şekilde oyunlar yoluyla yapmak zorundayız."

       Peki Bagwell'in önerisi nasıl hayata geçirilebilir, nasıl uygulanabilir? Yapımcı bunu da şöyle açıklıyor.
 
      "İyi bir oyun tasarımcısının oynanış ve hikaye anlatımı arasındaki derinlik ve karmaşayı ayırt etmesi gerekir. İnsanların sizin oyununuzu oynamaya başladıklarında keyifli anlar yaşamasını istiyorsunuz, bu nedenle onları konu dışı hikayeler, karmaşa veya karışık öğrenme bölümleri (tutorials) ile boğmamanız çok önemli."
 
     Dead Space oyunlarının da benzer mantıklı geliştirildiği ortada, ama Bagwell'in düşünce yapısı da her oyuncunun istediklerini karşılamayabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Space 2 EA Visceral Games PS3 Xbox 360 PC Korku
Necrovision'ın Multiplayer Desteği Sona Eriyor "Kinect En Hızlı Satan Tüketici Elektroniği Ürünü"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.1.2011 13:25:05

0
ilk oyunu 3 kere bitirmiş biri olarak diyorum ki ,böyle bi atmosfer böyle biranlayış yok ,gene oyun oynadığımı anladığım günler yaşıyorum, çok başarılı,aslında düz mantıkla bakarsak sürekli yaratık vur ilerle ama çok ciddi bir konuya sahip sırf yer çekimsiz ortamı için bile oynarım.ve ingilterede hak ettiği yeri almış

In Isaac We Trust

30.1.2011 15:53:07

0
adam kaplan yahu.. cliff'in kafada tam gears'ın konusu, halo'nun, killzone'un ama şuana kadar gördüğüm en iyi hikayeler gears ve dead space'de diğerleride çok iyi ama bunlar kadar değil. çok derin konular dönüyor bu oyunlarda.

qrznBot

30.1.2011 15:43:27

0
Oyundaki hikaye sunumu iyi olunca ztn ben kendimi kaptırıp oyundaki grafiklere fln önem vermiyorum. Her firma bunu göz önünde tutmalı.

BSC Misafiri

30.1.2011 15:30:40

0
Wright Bagwell'in söylediklerine en büyük örnek AC serisidir. Özellikle 1. oyun yan görevlerle o kadar çok sıkıyordu ki 30 dk oynayıp çıkıyordum. 2. oyun ise bu yan görevler ile ana görevleri birbirine karıştırmadan oyuncuya sunsa da ana görevlerin içinde bile çok saçma görevler vardı ve "ne zaman bitecek bu saçma görev" diyordu insan :) Yani sizin anlıyacağınız Wright Bagwell çok haklı tüm firmaların göz önünde bulundurması gereken açıklamalarda bulunmuş...

encuni

30.1.2011 11:46:05

0
Grafik kötü bile olsa hikaye iyi oldumu akıcı sekılde gıttımı oyun tutuyor Bknz: Half lıfe ın ılk versıyonu şimdi bile oynarım arada sırada

Einstein

30.1.2011 11:41:07

0
Adam haklı. Bazı oyunlar var tutorial kısmında insan oyundan bıkıyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Space 2
+ TAKİBE
AL
53 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız