Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkler Bad Company 2 Betasından Banlandı

 
Online oyunlarda kendisine sağlam bir yer edinmeyi başaran Battlefield serisinin son oyunu olan Bad Company 2'nin betasından Türk oyuncular banlandı.
 
Oyunun beta testlerinin başlaması ile birlikte üzücü bir olay yaşandı. Oyunun betasını hiç bir kazanç elde etmeden sadece oyunu daha önce oynayabilmek ve diğer beta testçileri gibi hatalarını belirleyerek daha iyi bir oyunun piyasaya çıkmasını umut eden Türk kullanıcılar oyunun Beta test sürecinden banlanmaya başladı.
 
Bu banlanmanın nedeni ise bir kaç Türk kullanıcının beta test anlaşma kurallarına uymaması oldu. 
 
Oyunun beta testine girmeyi başaran kullanıcılara bir sözleşme sunuluyor (Non Disclosure Agreement / NDA) ve bu sözleşme maddeleri gereğince betaya katılan kullanıcıların firmanın gizli kalmasını istediği bilgi ve dökümanları yayınlaması yasaklanıyor.
 
Beta sürecine katılan Türklerden bir kaçı bu bilgileri sızdırınca rahatsız olan firma "Kurunun yanında yaşta yanar" mantığı ile tüm Türk beta kullanıcılarını banlamaya başladı.
 
Bir Türk oyun sitesi olarak bu durumdan oldukça üzüntü duyduğumuzu dile getiriyoruz. Bilgi sızdıran ve anlaşmaya karşı gelen kullanıcıların beta sürecinden uzaklaştırılması her ne kadar doğru bir karar olsa da diğer kullanıcılarından suçsuz yere bu olaydan nasibini olması oldukça üzücü. Buna rağmen sözleşmede kuralları koyan ve en ufak hatada bu hakkını kullanabileceğini söyleyen firmayı da suçlayamıyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Battlefield Battlefield : Bad Company 2 PC PS3 xbox 360 DICE EA Games
Napoleon:Total War'ın Yeni Özelliğinden Görüntüler Splinter Cell : Conviction İçin Çıkış Tarihi !
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alidarkstone

22.2.2010 23:26:03

-2
Hmm ilk defa bir oyunu her yönüyle beğenmiştim. Tamda yurt dışından ön sipariş geçecektim: Bu haberi duyduğum iyi oldu. Kurunun yanında yaşda yanar olayı değil bence bu. Bahane arıyorlarmış ellerine bahane verilmiş atmışlar türkleri.

BSC Misafiri

30.1.2010 14:00:50

-1
bu tamamen türkleri istemiyoruz imasına gelen arındırma ve dışlama politikasıdır bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz oyunu alacaktım almıyacağım

kolpaci

25.1.2010 21:21:26

0
Gercekten uzucu bir durum bende tam pre-order yapmayi planliyordum taki bu haberi duyana kadar... sonuc itibariyle ben simdi pre-order satin alsam oyunu BETA serverlara giris hakki kazanamicakmiyim ? yada kazansamda oynayamazmiyim yanit bekliyorum lutfen

diciotto

24.1.2010 01:48:38

0
Burada insanlar kurunun yanında yaş da yanmış bunu duyuralım da bir daha tekrarlanmasın diyor, takdir edileceklerine bir de azar işitiyorlar.

By_e

24.1.2010 01:39:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: warhazard Komik, gerçekten komik. Neden bilgilerin hangi foruma sızdırıldığını açıklamıyorsunuz. Tabi bilgileri sızdıranlar "Donanımhaber forum Apaçileri", bolumsonuda DH'nin bir sitesi olduğuna göre... Neyin niçin paylaştığını bilmeyen bilinçsiz forum üyeleri yüzünden, olan bize oldu ban yedik betadan.
Evet, DH'da olduğunu yazmaktan çok korktuk ama nedense ona rağmen haber yapmışız. Önemli olan nerde açıklandığı değil, yapılan yanlış ve bu yanlış yüzünde yanan kullanıcılardır.

Quirah

24.1.2010 01:37:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: warhazard Komik, gerçekten komik. Neden bilgilerin hangi foruma sızdırıldığını açıklamıyorsunuz. Tabi bilgileri sızdıranlar "Donanımhaber forum Apaçileri", bolumsonuda DH'nin bir sitesi olduğuna göre... Neyin niçin paylaştığını bilmeyen bilinçsiz forum üyeleri yüzünden, olan bize oldu ban yedik betadan.
Bu sence DH'nin suçu mu?

diciotto

24.1.2010 01:23:31

0
Bu banları verenler pre order yapan müşterileri de betaya katılım hakkını sundular merak ediyorum acaba nda ile ilgili sorunlarda yine kurunun yanında yaşı da yakacaklar mı?

warhazard

24.1.2010 00:57:05

0
Komik, gerçekten komik. Neden bilgilerin hangi foruma sızdırıldığını açıklamıyorsunuz. Tabi bilgileri sızdıranlar "Donanımhaber forum Apaçileri", bolumsonuda DH'nin bir sitesi olduğuna göre... Neyin niçin paylaştığını bilmeyen bilinçsiz forum üyeleri yüzünden, olan bize oldu ban yedik betadan.

Necot23

24.1.2010 00:18:59

0
kurallar çerçevesinde bu durum normal ancak etik olarak doğru bir davranış değil masum oyunculardan ne istediniz?

Cocker

23.1.2010 21:04:17

0
Böyle bir haksızlığı dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. İnsanlar bilsin neyin ne olduğunu ne olmadığını...

diciotto

23.1.2010 18:50:50

0
Bu yapılan haksızlığa duyarsız kalmadığınız için teşekkürler.

Murjuk

23.1.2010 18:09:04

0
Türklerin olduğu yerde daha başka ne bekleyebilirdik ki zaten.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield: Bad Company 2 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız