Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Shadow of Mordor vs Assassin's Creed (Video)


     Middle-earth: Shadow of Mordor'un kodlarını ve bazı içeriklerinin Assassin’s Creed 2'den alındığının iddia edilmesinin ardından çarşı karışmıştı. Bazı oyuncular her iki oyunun karşılaştırma videolarını bile yayınladılar.
 
     Aşağıdaki videoda her iki oyundaki karakterimizin tırmanma ve tutunma gibi hareketleri benzer yapıp yapmadığına bakılmış. Kişisel olarak bir benzerlik göremediğimi söylemeliyim, tırmanırken benzer hareketlerin olması normal; çünkü insanlar aynı uzuvlara sahip olduklarından (bu konuda oyun karakterlerinin süper güçleri yoksa) tırmanırken birbirinden çok farklı hareketler yapma lüksüne sahip değiller.
 
    Ayrıca tutunarak yana ilerlediğimiz sahnede de bir benzerlik görünmüyor diyebilirim. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
monolith warner bros the lord of the rings the hobbit middle earth shadow of mordor
The Witness Sanal Gerçeklik Desteği Sunacak Yeni YS Oyunu Ufukta Göründü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Onel

2.3.2015 00:03:20

0
Sadece tırmanış falan değil. Eagle vision - Wraith vision, Forge Tower - synchronize tower, ayrıca dövüş dinamikleri de neredeyse aynı. daha bir çok benzerlik var

cll 4

28.1.2014 22:08:44

0
Oooooo elleriyle tırmanıyo abi tam AC çakması

Tuomir

28.1.2014 01:08:52

0
Haberlerde öznel yorumlar yapılmaması taraftarıyım.

BlackBeasT

27.1.2014 05:26:08

0
Bu oyundan rahatsızlık duyan firmalar düzeni kurmuş, oyun türüne göre seri yapmışlar ayrı ayrı satıyorlar. farklı tür oyunları tek 1 oyunda toplarsan ne olur? çamur atmaya sıvamaya başlarlar. Tekere çomak sokmuş oluyorsun Shadow of Mordor'dan sonra oyuncular yine gelse bu tarz oyunlar deyince çamur atanlar cevap veremeyecek... PS2'den sonra çok şey değişdi anlayacağınız. Geçtiğimiz x360 ve PS3'de exc. oyunlar dışında konuşulan oyun sayısı 2 elin parmaklarını geçmez hade ayak parmaklarınıda say senimi kırcağız

einhander

27.1.2014 02:57:11

0
vıdeoyu ızledım fakat şunun farkına vardım bir karakter başka turlu nasıl duvarın kenarında ellerı ıle tutunurken saga sola hareket edebılır. ıkı oyunda ınsanların aynı durumda olsa nasıl tepkı verırler sonucundan hareket ederek ordakı hareket anımasyonlarını yapmıslar bu tarz 1000 tane oyun olsa bu anımasyonlar yıne aynı olur cunkı ınsan zaten aynen oyle hareket eder aynı durumda. ne yapmaları gerekıyor uçmalarımı teleportlanmalarımı gerekıyor.

volverine_007

26.1.2014 17:55:25

0
yavv sizde oyunu adam nasıl yürüyo diyomu oynuyosunuz yok batman farklı yürüyomus süperman farklı uçuyomuş neresi farklı ikiside adım atıyo:D:Dhiç 3 takla 1 vurgu yaparak yürüyen adammı gördün sendee:D aslında şu bizim mehter takımı yürüyüşünü yapsalar iyi olur iki ileri bi geri:D:D silaha gelince de cod da da batterfieldde de silahı elinle tutup gözünle nişan alyon parmağınla tetiğe basıyon senin oyunda heralde kulağınla tutup burnunla nişan alıp başka yerinlede ateş ediyon şaka şaka:D:Dneyse ciddi olalım aksıyon hikaye yapay zeka ve çevre de güzel tasarlanmıssa o oyun güzeldir ben beyendim atmosferini bi kerem lord of the rings dedimmi adına güç yetmez zaten:D beğenmeyen oynamaz sonuçta en kötü oyunda bile bi emek var saygı duyalım..

waltran

26.1.2014 16:05:29

0
ac nin de splinter cell ve prince of persia çakması olduğunu biliyoruz, artisitliği bıraksınlar.

SetriX

26.1.2014 14:13:19

-1
bu videoda 2 hareketi göstermiş. 8 dakikalık oynayış videosunda karakterin yürümesi ve çatıdan düşmanın üzerine atlaması (!) bile aynı. iki çatıyı birbirine bağlayan ince halatlarda yürürken bile karakterin kolları aynı açıyla açılıyor. insan uzuvları aynı, yapılanların benzemesi normal, ama bu kadarı da normal değil. siz oyun yapsanız, aylarca emek verdiğiniz şeyin milyonlar satan başka bir oyuna bu kadar benzediğini farkedip, en azından millet laf etmesin, çamur atmasın diye değiştirmez miydiniz? kod hırsızlığı aşikar. kimse kendini kandırmasın

pcrex

26.1.2014 12:12:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cihan Unlu
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

alıntı:

Orijinalden alıntı: volverine_007

Bi insan duvara nasıl tırmanırki bi bacağı omzunda diğer baçağı karnında mı tırmanacak tabii zıplaya zıplaya çıkacak eheheh baya benzıyo gta da da adamlar ayaklarıyla yürüyo ordan kopyalamışlardır:D:D


çok sığ bir düşünce sistemin var. tırmanışlar aynı olabilir hareketleri de aynı yap ama kalıplar uymaz. animasyonlar birebir aynı, zamanlamaları aynı. sorarım sana, pek çok oyunda insanlar yürüyor peki batman AC ile AC4 de ki yürüyüş animasyonları aynı mı. koşmaları aynı mı? COD da da tabancayla ateş ediyorsun BF de de. Peki aynı lar mı? bir oyuncunun bunun farkında olması lazım yani nasıl oynuyorsunuz oyunları hiç mi dikkat etmiyorsunuz.


Assassins creed ile bu oyun arasında tırmanışı saymazsak bana bir tane çalıntı bir özellik söylermisin? esinlenme demiyorum, tırmanış aynı olsa ne olur olmasa ne olur? Adamlar o kadar kaliteli bir oyun yapmış bir tırmanış kodu yazmaktan mı aciz olacak? Tırmanış tamamen kopya olsaydı assasins creed'de karakter tırmanırken başı hep yukarıya bakıyor ama shadow of mordor'da karakter yere doğru bakıyor. Arkadaş anlamıyorum tırmanışa taktınız ne boş adamlarsınız tırmanış aynı olsa ne olacak bunu bilince eline ne geçecek? Emin ol shadow of mordor boş saçma bir oyun olsaydı ubisoft bu oyuna çamur atmazdı.
arkadaş bir bitmediniz yaa :D ben orada oyuna eleştiri yada yorum mu yapmışım. nasıl okuyorsun nasıl anlıyorsun, sanki liseden bir çokcukla konuşuyorum. ben arkadaşın benzetmesinin mantık olarak yanılış olduğunu yazmışım. evet birebir aynısını kopyala yapıştır yapmışlar. ama oyunları alırken de fiyata da kopyala yapıştır yaptıklarını hatırlatırım sana. sonuçta sen sıfır bir oyun parası veriyorsan bunu eleştirmek senin en doğal hakkın ama zaten bedava oynayan adam umursamaz doğal olarak. para verdiğiniz şeyler için hakkınızı arayın yoksa cod gibi bölümleri mekanları kopyala yapıştır daha çook devam eder. oyunu bende merak ediyorum ama oyun çıkınca sanılanın aksine AC e benzerliğinden değil, ortadünyaya ne kadar yakışır ve ismini ne kadar başarılı kullana bildiğiyle eleştirilecek. ben yüzüklerin efendisi hayranı olarak eleştirim bu yüzden olur.

hdtvuydu

26.1.2014 11:09:38

0
deep

EmuMaster

26.1.2014 10:16:34

+3
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Sürüye gaz verildi bir kere, artık peşini bırakmazlar. Bu oyunun etiketi "Assasin's Creed Çakması". Ne yapsalar adını temizleyemezler.
+99 Artık oyunun adı çıktı 9'a inmez 8'e(tıpkı crysis serisi ve crytek'e olduğu gibi ,ağzıyla kuş tutsalar yaranamazlar).Artık her shadow of mordor haberinde "assassins creed ve batman çakması" diyenler bir yana "ubisoft b.k atıyor" diyenler bir yana olacak.Oyunun çıkışına daha var çıktıktan sonra bile çile olacak. O yüzden pek sallamamak lazım ubisoft'un nasıl bir firma olduğunuda biliyoruz az çok, bana sorsalar ea ile ubinin arasında fark varmı diye yok derim. 1-2 haftada shadow of mordor haberi yayınlar bsc bu konuda baktılarki konuda rating var (tıpkı bir zaman cevat yerli'nin sürekli röportajlarını yayınlayıp ortalığı karıştırdıkları gibi ve çok gariptir şimdi cevat yerli dut yemiş bülbüle döndü.) ondan sonrada bir trend ortaya çıkar. Bu arada merak ettim editörler bugün benmi görmedim tomb raider'la ilgili yeni bir habermi yok?

BSC Misafiri

26.1.2014 09:40:29

0
Esinlenme her oyunda olur. Benzerlik hakeza olabilir. Sonuçta her yeni çıkan oyun,kendinden önce çıkmış olanlardan ,türüne göre, konusuna göre etkilenebilir. Ben bu tür etkilenmelerin zararlı yada oyun dünyası için luzümsuz olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca daha oyun tam olarak piyasaya çıkmış değil. Çıksında zaten iyi bir oyunsa hakkı oyuncular tarafından verilir. Diğer türlü,oyun ilgi görmez. İlave olarak çıkmamış bir oyun hususunda, ne kadar büyük bir korkuya sahipmiş ki bay Randal, (yada adı her neyse) hemen 8dakikalık bir oynanış videosuna bakarak târruza geçmiş. Şahsen, güzel bir oyuna benziyor. Hakeden oyunyapımcısı,satıcısı ve oyuncularına saygılar.

mit1996

26.1.2014 07:53:43

0
tırmanma veya yana doğru ilerleme insanüstü biri değilse her karakter aynı şekilde davranınır (lara croft veya nathan drake)

alito

26.1.2014 05:53:38

0
İdda ediyorum, bu oyuna b.k atanlar bizden önce koşa koşa gidip kendileri oynayacaklar. Bu adamlar Ubisoft'un senelerdir yapamadığını yaptı bence.

C28_

26.1.2014 03:31:11

0
Arkadaşlar çakmamı dır değilmidir beni ırgalamaz ancak ben AC serisini sevemedim bir türlü (son oyundaki gemi mevzuları hariç) oyunda sadece tırmanma değil. ipte yürüme şekli, dövüş sitili ve dövüşme sırasında aptallıkları, yüksekten aşağı atlama şekli bana hepsi AC serisini hatırlattı. Onun yerine batman i hatırlatsa gıkım çıkmazdı. Dört gözle beklediğim oyunlardan biri inşallah çıktığında bekleneni verir

Shyris

26.1.2014 03:09:39

+1
Bende şöyle diyeyim bu tırmanma dinamikleri yıllardır bir çok oyunda god of war olsun tomb raider olsun hepsinde aynı dinamikler var o zaman ac 2 de bunlardanmı çalıntı acaba

SnavS

26.1.2014 01:43:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
alıntı:

Orijinalden alıntı: volverine_007

Bi insan duvara nasıl tırmanırki bi bacağı omzunda diğer baçağı karnında mı tırmanacak tabii zıplaya zıplaya çıkacak eheheh baya benzıyo gta da da adamlar ayaklarıyla yürüyo ordan kopyalamışlardır:D:D


çok sığ bir düşünce sistemin var. tırmanışlar aynı olabilir hareketleri de aynı yap ama kalıplar uymaz. animasyonlar birebir aynı, zamanlamaları aynı. sorarım sana, pek çok oyunda insanlar yürüyor peki batman AC ile AC4 de ki yürüyüş animasyonları aynı mı. koşmaları aynı mı? COD da da tabancayla ateş ediyorsun BF de de. Peki aynı lar mı? bir oyuncunun bunun farkında olması lazım yani nasıl oynuyorsunuz oyunları hiç mi dikkat etmiyorsunuz.
Assassins creed ile bu oyun arasında tırmanışı saymazsak bana bir tane çalıntı bir özellik söylermisin? esinlenme demiyorum, tırmanış aynı olsa ne olur olmasa ne olur? Adamlar o kadar kaliteli bir oyun yapmış bir tırmanış kodu yazmaktan mı aciz olacak? Tırmanış tamamen kopya olsaydı assasins creed'de karakter tırmanırken başı hep yukarıya bakıyor ama shadow of mordor'da karakter yere doğru bakıyor. Arkadaş anlamıyorum tırmanışa taktınız ne boş adamlarsınız tırmanış aynı olsa ne olacak bunu bilince eline ne geçecek? Emin ol shadow of mordor boş saçma bir oyun olsaydı ubisoft bu oyuna çamur atmazdı.

BSC Misafiri

26.1.2014 00:56:59

0
arkadaşlar bir şeyi anlamıyorsunuz ekipteki eski ubisoft çalışanı AC 2 de çalışmış tekrarlıyorum AC2 deee . karşılaştırma videosu AC3 le yapılmış.aynı zamanda UBİSOFT 2. OYUNUNDAN BERİ TIRMANIŞ ANİMASYONLARINDA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADI ŞİMDİ SİZ SÖYLEYİN UBİSOFT MU KOD ÇALIP KOLAYA KAÇTI (YILLARCA) YOKSA SHADOW OF THE MORDOR MU?.ADAMLAR BAKTILAR HERKEZ HAYRAN KALDI ÇAMURLAMA İŞİNE BAŞLADILAR.

IIWorldLifeII

26.1.2014 00:53:09

-1
madem AC ile karşılaştırıyorsunuz AC'den daha iyi bir oyuna benziyor..özenti demiyorsanız zaten karşılaştırmassınız ama karşılaştırılırsa AC bin takar AC çok iyi miş gibi gösteriyorlar zaten ayar oluyorum!

MiyopBey

26.1.2014 00:26:48

+1
Sürüye gaz verildi bir kere, artık peşini bırakmazlar. Bu oyunun etiketi "Assasin's Creed Çakması". Ne yapsalar adını temizleyemezler.

HellWatchman

26.1.2014 00:10:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mustafaa05 Yapay zekası benzemesin düşmanlar kapışmak için sıraya girmesin bu yeterli...
asıl konuşmamız tartışmamız gereken de işte bu , oyun resmen sıra tabanlı düşmanlar saldırmak için bi öncekinin ölmesini bekliyo böyle sacma bi durum ortada dururken neler konuşluyor

Mustafaa05

25.1.2014 23:52:35

+2
Ne gereksiz bir konudur. Oyun dünyası nelerle uğraşıyor.. Biri saga ismini sahiplenir. Birisi dinamikleri benziyor der.. Ya FPS diyince Halflife gelir aklıma ilk.. 2. Dünya savaşı denildiğinde ilk aklıma Medal of Honor gelir.. ( Sonrasında BattleField 1942 gelir.. Call of Duty değil ) Açık dünya denilince GTA gelir..Silent hill Tomb Raider a gerek yok sanırım.. Yada God of war Darksider olayı. Peki ya Prince of Persia ya ne demeli ? Onuda geç World of Warcraft MMO dünyasına getirdiği çağ için ne demeli ? Bir tırmanda olayına bakarak Çalıntı denilecekse buyrun size Kendi tahtlarında kral olan bir çok örnek. Bunlar içinde illaki benzetme konuları çıkar dimi ? 8 dk lık oynanış video'sunu baz alıcak olursak Bekletilerimi fazlasıyla yükseltti oyun benim.. ( Tek sorun Ana karakter fazla güçlü geldi.. Sauron yerine bunu kullanabilirler miş :) ) Benziyecekse benzesin. Yapay zekası benzemesin düşmanlar kapışmak için sıraya girmesin bu yeterli...

kımyasal

25.1.2014 23:31:59

0
Baltalama çalışmaları Volum kaç sayamadım

Master_Evil

25.1.2014 23:21:37

+1
yeni assasins creed olsa bile oynanır

pcrex

25.1.2014 23:18:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: volverine_007 Bi insan duvara nasıl tırmanırki bi bacağı omzunda diğer baçağı karnında mı tırmanacak tabii zıplaya zıplaya çıkacak eheheh baya benzıyo gta da da adamlar ayaklarıyla yürüyo ordan kopyalamışlardır:D:D
çok sığ bir düşünce sistemin var. tırmanışlar aynı olabilir hareketleri de aynı yap ama kalıplar uymaz. animasyonlar birebir aynı, zamanlamaları aynı. sorarım sana, pek çok oyunda insanlar yürüyor peki batman AC ile AC4 de ki yürüyüş animasyonları aynı mı. koşmaları aynı mı? COD da da tabancayla ateş ediyorsun BF de de. Peki aynı lar mı? bir oyuncunun bunun farkında olması lazım yani nasıl oynuyorsunuz oyunları hiç mi dikkat etmiyorsunuz.

Kabzomanadam

25.1.2014 23:08:01

0
En azından oyunun ismi assasins creed değil ^-^

xsonickersx

25.1.2014 22:54:09

0
ne kadar gereksiz ne kadar aptalca bir tartışma oyun dünyasında sadece assassin's creed mi var ? 2 ip ya da şurdan şuraya zıpladı diye illa AC ye benzetmek çok yanlış ve gereksiz bir şey.Ben şahsen bu oyunu dört gözle bekliyorum umarım LOTR dünyasını iyi yansıtan bir yapım olur.

BlackBeasT

25.1.2014 22:13:00

+1
Videoyu upload eden kişinin ilk Youtube videosu "Shadows of Mordor and Assassin's Creed Comparison" AC2'de ki codelarımı çalmışlar diyen Charles Randall iş başında.. Bu videoların artık ardı ardısı kesilmez. Yeni oyun olunca yok şu oyun, yok bu oyun'dan araklamışlar. Araklatmasaydında sen kaynak ayırıp Action tarzı Orta dünya oyunu yapsaydın... Castlevania Lords of Shadow tırmanma ve tutunma buda mı AC2'den araklama? Middle-earth: Shadow of Mordor ki yüksek potansiyeli gördüler. Oyun dünyasında ses getirdi, nerden çamur atsak izi kalsa "Codelarımı çalmışlar nerde olsa tanırım" yeryüzünde yaşayan efsane Coder kendileri başkası yapınca çalıntı olur o zaman codelarını patentle...

michael01

25.1.2014 22:05:02

0
iki oyunda da karakterler saldırı yapabiliyor.İkisi de koşabiliyor,tırmanabiliyor,gizlice gidebiliyor.Bunları ele alınca hepsi tomb raider'dan çalıntı.

ArcosS3

25.1.2014 22:01:59

0
Mobilde video yok izleyemiyoruz.

mementopolis

25.1.2014 21:52:04

0
ubisoft´dan aciklama gelecekmi ben onu bekliyorum oyun iptal olmaz ise iyi :) olur.

volverine_007

25.1.2014 21:43:04

+5
Bi insan duvara nasıl tırmanırki bi bacağı omzunda diğer baçağı karnında mı tırmanacak tabii zıplaya zıplaya çıkacak eheheh baya benzıyo gta da da adamlar ayaklarıyla yürüyo ordan kopyalamışlardır:D:D

senseman62

25.1.2014 21:39:19

0
bu iş daha çok uzayacak gibi

Ouroboros_Tasarım

25.1.2014 21:34:22

0
ya bırak Allah askına resmen aynısının makyajlanmış hali :D

Mustafa

25.1.2014 21:33:33

+2
B.ku çıktı yemin ederim. Boş insanlar gerçekten bir şeyleri abartmayı çok seviyor. Çıktığı zaman al oyna kardeşim neden incik cincik ediyosun ki

Tall Man

25.1.2014 21:32:41

0
Bu oyun RPG olmalıydı . Böyle aksiyonlara hiç gerek yoktu . Adam gibi bi LOTR RPG si göremedik ya ben ona yanıyorum

Vernon Schillinger

25.1.2014 21:31:21

0
Alkan bey,serinin assassin's creed 2 değil black flag olması gerekiyor.Başlık hatası sanırsam.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Middle Earth: Shadow of Mordor ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
65 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız