Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oculus, VR Teknolojisini Çaldığı Yönündeki İddialara Cevap Verdi


      Oculus Rift, geçen hafta çıkan iddialara bugün yanıt verdi.
 
     Yapılan açıklamada Oculus ürünlerinde ZeniMax'e ait hiçbir kodun veya teknolojinin kullanılmadığı ve John Carmack'in Oculus'a transferinin bunlarla hiçbir ilgisinin olmadığı, Carmack ZeniMax'ten ayrıldığında ZeniMax zaten VR yatırımlarını durdurmuş olduğu belirtildi.
 
     Oculus, ZeniMax'in bu iddialarına "absürt" dedi ve Carmack Twitter'dan, "üzerinde çalıştığım hiçbir çalışmanın patenti alınmadı ve ZeniMax yazdığım kodlara sahip ama VR'a sahip değiller" dedi ve devamında şunları söyledi: "Oculus, ZeniMax'te yazmış olduğum hiçbir kodu kullanmıyor."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot ZeniMax Oculus Rift VR John Carmack
Call of Duty: Advanced Warfare Hakkında Yeni Görüntüler Sızdırıldı + Yeni Bilgiler Verildi The Last of Us'ın Son DLC'si için Video Yayınlandı

LathspeLL

6.5.2014 08:06:51

0
Haberi biraz daha açayım: ZeniMax Carmack'ın Ağustos 2013'te kendilerinden ayrılıp Oculus'a geçene kadar Oculus'a yardım ettiğini, Carmack'ın anlaşması gereği onun yardımlarının bile haklarının kendinde olduğunu, bu yüzden Oculus'un teknolojisinde ve SDK'sında hakları olduğunu iddia ediyor. Carmack bunun üzerine "yazdığım kodlar Zenimax'e ait ama VR onlara ait değil" dedi, yani benim VR üzerinde yaptığım çalışmalarıma sahip değilsiniz demek istedi. Oculus'ta bunun üzerine kesin dille açıklama yaptı: - Bir satır bile Zenimax kodu veya teknolojisi Oculus ürünlerinde yoktur. - Carmack Zenimax'e ait hiçbir şeyi kullanmamıştır. - ZeniMax Palmer ile yaptığı anlaşmayı yanlış anlamıştır. - Carmack'ın Zenimax'i terketmesinin nedeni zaten Carmack'ın VR üzerinde çalışmasını engellemek ve şirket genelinde VR üzerine yatırım yapmayı engellemek - Zenimax, Palmer'dan Oculus'un hisselerini almak istedi, alamayınca Doom 3 BFG Edition'un Oculus desteğini iptal etti. (Hatırlarsanız geçen sene Oculus Rift ile birlikte bedava verilmesi planlanıyordu ama bir anda kaldırılmıştı.) - Zenimax bugüne kadar Oculus'tan herhangi bir hak iddia etmedi, hiçbir katkıda bulunmadı fakat 2 milyar dolarlık Facebook anlaşması olduktan sonra ortaya çıktılar. - Zaten SDK açık kaynak kodu ile internette bulunuyor, Zenimax hiçbir kod veya teknoloji tespit edememiştir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız