Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo: "Akıllı Telefonlar, Oyun Odaklı Cihazları Alt Edemeyecek"

Yeni Nintendo 3DS batıda büyük heyecanla bekleniyor.
 
     Amerikan popüler kültürünün bayrak taşıyanlarından Kim Kardashian'ın mobil platforma çıkan video oyunu Kim Kardashian: Hollywood'un yılda 200 milyon dolar gelir elde etmesi mobil platformda oyun işinin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Ancak Nintendo'ya göre akıllı telefonlar, oyun cihazlarının yerini alamayacak.
 
"Görünüşe göre oyun cihazlarının popülaritesi akıllı cihazlarının artan kullanım oranlarıyla karşılaştırılarak karamsar bir hava oluşturuluyor." yorumunda bulunan CEO Iwata, oluşturulan bu karamsar havaya rağmen Nintendo'nun satış rakamlarına işaret ederek oyun cihazlarının halen yeterli iş alanına sahip olduğunu belirtiyor.
 
Buna örnek olarak  satış rakamı 2 milyonu aşması beklenen dört Nintendo 3DS oyunu gösteriliyor. İlki Yo-Kai Watch; sadece Japonya'da çıkan yapım geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana 2.8 milyon satmayı başardı. Super Smash Bros. ise 1 ayda 1.88 milyon satarken, Ekim ayında Japonya'da satışa çıkan Monster Hunter 4 Ultimate kısa sürede 2 milyonu rahatlıkla geçti. 21 Kasım tarihinde çıkacak Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire de hiç kuşkusuz 2 milyonluk satış rakamını rahatlıkla geçecek oyunlardan birisi olacak.
 
"Video oyun satışları dünya çapında büyük hitler ve iyi satmayan oyunlar olarak kutuplaştırılmış durumda. Ancak şunu bilmenizi isterim ki bazı etkileyici oyunlar oyun cihazlarına art arda çıkarak gidişatı değiştirebilir." açıklamasını yapan Iwata'nın çekirdek kitleye hitap eden oyun cihazlarının kalıcı olacağına inancı tam.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot Nintendo 3DS Nintendo 3DS
Space Hulk: Ascension'un Çıkış Tarihi Açıklandı Driveclub'a Japonya Pistleri Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

furkangoth

4.11.2014 23:10:12

0
@animaniax Açıkçası New 3DS'te beni çeken özellik İşlemci veya ram fazlalığı değil oyunlar zaten gayet iyi akıyor. Çıkacak olan birkaç oyun ilgimi çekiyor ancak onlar da büyük ihtimal ile dsi'a çıkan oyunlar gibi çok az sayıda olacak ve de 3DS'te de oynayamadığım ve oynamak istediğim hala onlarca oyun olduğundan onlar da çok üzmüyor sonraki konsolda oynarım. Oyuncular ister casual olsun ister hardcore olsun grafiğe pek bakmıyor oyunların ne kadar iyi olduğuna bakıyor evet sistemin geri olması oyunların kalitesini etkileyebilirdi ancak Nintendo öyle bir firma değil oynanabilirliği ön planda tuttukları için grafik geri planda kalıyor. Evet HD kalitesinde olsa daha iyi olabilirdi ancak o zaman da bu kadar sık oyun çıkarabileceklerini sanmıyorum ve de sistem de daha pahalı olurdu. 3DS'te şu anda tek şikayet ettiğim olay region lock o da artık sonraki konsola.

animaniax

4.11.2014 22:53:53

0
Bunlar doğru ancak new 3ds ile islemci kalitesi gibi ozelliklerin aslinda ne kadar onemli oldugunu bence nintendocularin da farketmis olmasi gerekiyor.

furkangoth

4.11.2014 18:15:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi 2015'e geliyoruz telefonlar 3gb ram 8 çekirdekli işlemcileri gördü.Nintendo halen düşük donanımla el konsolu üretiyor.Elindeki onca mükemmel markayıda harcıyor.Şöyle iyi donanımlı bir el konsolu yapsın birde ona hd kalitede pokemon vb. nintendonun oyunlarından koysun işte o zaman ciddi anlamda işler değişir.

Bu gidizle nintendo el konsolu piyasasında gücünü kaybedicek ve mecburen mobil platforma geçicek.
Söylediğin şeyler çok doğru değil Nintendo el konsolunda her zaman donanım açısından daha geride olan konsollar üretti ve hep kazandı. Böylece hem fiyatı düşük tutuyorlar ve satışları arttırıyorlar hem de kar payı da fazla oluyor. HD oyuna da el konsolunda hiç gerek olmadığını düşünüyorum 3DS'teki oyunlar gayet yeterli bir görselliğe sahip. Önemli olan da zaten oyunların HD olması değil çeşitliliği ve sık çıkması bunu da PSvita ile gördük. Tabii ki akıllı telefonlar daha fazla satacak sonuçta "telefon" ama nintendo'nun el konsolları daha uzun bir süre piyasada olacak. Zaten donanımdan çok oyunlardan kazanıyorlar yani satışlar 20 milyonun altına düşmediği sürece sorun olmayacaktır.

Guest-8FB5351A6

4.11.2014 17:35:33

0
en iyi el konsolu oyun içib nintendodur

SenJi

4.11.2014 16:41:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BoKOmolitan
alıntı:

Orijinalden alıntı: SenJi

2015'e geliyoruz telefonlar 3gb ram 8 çekirdekli işlemcileri gördü.Nintendo halen düşük donanımla el konsolu üretiyor.Elindeki onca mükemmel markayıda harcıyor.Şöyle iyi donanımlı bir el konsolu yapsın birde ona hd kalitede pokemon vb. nintendonun oyunlarından koysun işte o zaman ciddi anlamda işler değişir.

Bu gidizle nintendo el konsolu piyasasında gücünü kaybedicek ve mecburen mobil platforma geçicek.

Kafan güzelmiş
Forum iyice çoluk çocuk doldu.Sen şimdi laf soktuğunumu sanıyosun?Sen gel istanbulada ben sana kendi yöntemlerimle adam gibi konuşmayı öğretiyim.

fazliboz

4.11.2014 16:33:46

0
Mobilde adam gibi kaliteli oyunda yok oyuncu da yok zaten oyuncu adam mobilde oyun oynanmayacağının farkındadır

Masterbronze12

4.11.2014 14:12:58

+1
Oyunların kalitesinde bakar ios te nintendo oyunlarına benzer birçok yapım var. Nintendo'nun yaptığı oyunların kalitesine yaklaşanlarda görebiliyoruz nadiren ama bu oyunlar en çok para kazandıran yada en çok satan oyunlar değil. En çok satan ve para kazandıran oyunlar freemium oyunlar. EA mobil pazara girmeden önce mobil pazarın geleceği daha parlak görünüyordu. EA bağımsız mobil oyun yapımcılarını satın aldıktan sonra hepsi freemium a döndüler. En büyük örnek Real racing serisi. Real racing 1 ve 2 harika oyunlardı. EA ,Firemint'i satın aldıktan sonra çıkan Real Racing 3 e bir bakın. Gameloft'un eski çıkardığı oyunlar daha kaliteliydi şimdi onlarda EA'i örnek alarak Fremium akımına kapıldılar. Fremium stratejisi kesinlikle oyunların kalitesini düşürüyor. Nintendo en iyi donanıma sahip olmayabilir ama mobil arenada ki en iyi oyunlara sahip ve oyunları donanımların çok iyi kullanıyor. Mobil pazar fremium ile devam ettiği sürece Nintendo kendi konsolu ile rahat bir şekilde devam eder.

Sir Maximus is BACK

4.11.2014 14:04:33

+1
Akıllı telefonda oyun oynanmaz,Net.

Bromdr

4.11.2014 13:58:48

-1
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi 2015'e geliyoruz telefonlar 3gb ram 8 çekirdekli işlemcileri gördü.Nintendo halen düşük donanımla el konsolu üretiyor.Elindeki onca mükemmel markayıda harcıyor.Şöyle iyi donanımlı bir el konsolu yapsın birde ona hd kalitede pokemon vb. nintendonun oyunlarından koysun işte o zaman ciddi anlamda işler değişir.

Bu gidizle nintendo el konsolu piyasasında gücünü kaybedicek ve mecburen mobil platforma geçicek.
Klasik bir sony fanboyluğu daha

SenJi

4.11.2014 13:22:47

-2
2015'e geliyoruz telefonlar 3gb ram 8 çekirdekli işlemcileri gördü.Nintendo halen düşük donanımla el konsolu üretiyor.Elindeki onca mükemmel markayıda harcıyor.Şöyle iyi donanımlı bir el konsolu yapsın birde ona hd kalitede pokemon vb. nintendonun oyunlarından koysun işte o zaman ciddi anlamda işler değişir. Bu gidizle nintendo el konsolu piyasasında gücünü kaybedicek ve mecburen mobil platforma geçicek.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız