Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Kahrolası GamePad'imi Geri Verin"

McMiller'ın sözleri tartışma yaratacak gibi.

     Harekete duyarlı kontrol sistemleri artık oyun dünyasının değişmeyen unsurlarından birisi haline geldi. Bu sistemleri çok beğenen oyuncular olsa da, koltuğuna uzanıp, kontrolcüyü eline alarak birşeyler atıştırıp oyun oynamayı seven oyuncuların sayısı da bir hayli fazla. kimileri ise harekete duyarlı sistemlerin bu kadar ön plana çıkmasından şikayetçi. Nitekim Edmund McMillen'de bunlardan birisi olmuş..
 
     Super Meat Boy ile adından söz ettiren Team Meat'ten Edmund McMillen, harekete duyarlı kontrol sistemleri için açmış ağzını yummuş gözünü.. Eurogamer ile bir söyleşi yapan McMillen, yeni nesil konsolları bir an önce görmek istediğini belirttiği söyleşide harekete duyarlı kontrol sistemleri için kısaca "Sadece benim kahrolası gamepad'imi geri verin" serzenişinde bulunmuş.
 
     Harekete duyarlı sistemlerin Nintendo Wii ile patlak verdiğini belirten McMillen, "Nintendo tarafından geliştirilen Wii Sports gerçekten çok iyiydi. Daha sonra birçok Wii oyunu oynadım fakat hiçbirinden aynı hissiyatı alamadım" daha sonra yapılan oyunların aynı hazzı vermediğini belirtmiş.
 
     Daha sonra Kinect hakkında konuşmaya başlayan McMiller, "Aynısı Kinect için de geçerli. O şey tam bir çöp parçası. Kesinlikle hiçbir iyi yönü yok. Kahrolası (Fu..ing) bir şaka gibi. 'Bir sürü insan aldı' diyerek haklı çıkamazlar çünkü bu sadece (başarıdan bahsediyor) pazarlama taktiğidir." sözlerine yer vermiş.
 
     Açıkçası bazı noktalarda McMiller'a katılsam da kendisinin çok acımasız konuştuğunu düşünüyorum. Şahsen bende oturduğum yerden oyun oynamayı severim. Fakat gerek Kinect gerekse de Rock Band gibi sistemler parti oyunları kapsamına giriyor ve evde kalabalık bir grup iseniz bu oyunların keyfini daha farklı bir şekilde alıyorsunuz. Oyun sektörünün tamamen harekete duyarlı kontrol sistemlerine yönelmesi can sıkıcı olabilir fakat şu halde iken alternatif olarak farklı bir eğlence sundukalrını kabul etmek gerek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Kinect Project Natal microsoft Xbox 360 Natal
EA Sports'tan Season Ticket'a Tanıtım Videosu Rambo'nun Yeni Oyunu Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hakimichi-kun

4.8.2011 21:13:11

0
quote:

Einstein 04.08.2011 16:38:05 hardcore oyun nasıl oynıyıcaksın... :? infamos gow.. ac.. yada bir fps oynadıgını düşün bukadarda saçmalanmaz
Tabii canım adamlar ghost recon'u bile kinectle uyumlu yapamıyorlar,diğerlerini de yapamazlar zaten :P

On.E

4.8.2011 19:55:35

0
Hareket algılayıcılar dışında oyun oynayamaz hale gelmeyi bırak Gamepadleri bile eleştiren kesim var klavye-mouse diye Hardcore Gamer dediğimiz kavram hayatta geçmez bunlara..ama Kinect'in çöp olduğu olayına hiç katılmıyorum söyleyeyim..Sesli komut vs. özellikleri RPG'lerde veya taktiksel oyunlarda çok işe yarayacaktır Forza ve Ghost Recon'da da inceleme kısmı çok güzel işliyor onu gördük hani Wii'ye laf edemem o başlattı furyayı ama Move varken Kinect şaheser kalır kimse kusura bakmasın..

.:SyLaR:.

4.8.2011 19:47:17

+1
@stun Adam nicki yazınca kendini gerçekten einstein sandı:D :D :D Konuya yorumum:Adam haklı sırf casual ve bebe diye tabir ettigimiz oyunculara yaranmak için yapılan birşey haraket algılayıcılar hardcore olan hiç bir oyuncunun ilgisini çekmez.

stun

4.8.2011 18:29:46

-1
Einstein 04.08.2011 16:38:05 hardcore oyun nasıl oynıyıcaksın... :? infamos gow.. ac.. yada bir fps oynadıgını düşün bukadarda saçmalanmaz

emReA.dhiozy312

4.8.2011 16:41:45

0
adam bi yerde haklı bnce

orfur

4.8.2011 16:40:22

0
Ne sövmemesi sövmüş adam çevirlerde kahrolasının ne anlama geldini biliyoruz diyilmi

Einstein

4.8.2011 16:38:05

-2
Sövmüş de zaten. Ayrıca bence uçakların pek fazla işe yaramayacağını söyleyen generalden ileri gidememiş. Harekete duyarlı kontrolcüler biraz daha geliştirildikten sonra bir çok kişi gamepadle oyun oynayamaz hale gelecek diye düşünüyorum.

tasci3

4.8.2011 16:35:59

0
Aynen bende katılıyorum eskiden kinect,move,wii mi vardı lan:D Gamepadlerimizi geri verin!

CILGIN_TURK_96

4.8.2011 16:25:44

0
bir sövmedigi kalmis :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Kinect
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız