Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FIFA 16'nın Oynanış Yenilikleri Bu Videoda Tanıtılıyor


    Electronic Arts'ın her sene üzerine koyarak piyasaya sunduğu FIFA serisinde bu sene de oynanış konusunda bazı yenilikler bulunacak. Firma, bu yenilikleri yayınladığı yeni oynanış videosuyla beraber anlatıyor.
 
    Videoya baktığımızda sahanın her yerine bir yenilik katıldığını görüyoruz. Defans konusunda bire bir mücadelelerde daha çevik ve hızlı müdahalelerin yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca oyuna eklenen yeni müdahale çeşitleriyle beraber daha farklı defans sisteminin oluşturulduğu söyleniyor. Bunun haricinde daha güçlü kaleci yapay zekasının karşımıza çıkacağı videoda söylenmekte. 
 
    FIFA 16'nın ortasaha güçlendirmelerinde pas odaklı bir gelişmeyi görüyoruz. Daha güçlü ve daha isabetli bir pas sisteminin bulunduğu FIFA 16'da ortalarda da isabetli sonuçlar sağlanacak. Son olarak hücum konusunda da Lionel Messi'yle özel olarak Motion Capture çalışmalarının yapıldığı, daha gerçekçi şut ve top kontrol hissiyatının sağlanacağı eklenmekte. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
FIFA 16 FIFA EA Sports kadın futbolcular spor furbol EA PS4 ps3 xbox one pc xbox 360
Uncharted: The Nathan Drake Collection'un Demosu Geliyor Square Enix'in Gamescom Etkinliği Final Fantasy XV Odaklı Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.7.2015 16:19:35

0
Fifa 15 de world class da ve adjustment(ayrıntılı ayarları değiştirme kısmı; hız,koşu, kademeye girme ,kalecinin başarı yüzdesini arttirma,first touch erorr,pas hatası yüzdesi..gibi) biraz daha gerçekci yapmak icin ayarlıyınca zaten yapay zeka böyle defans yapıyor böyle ortasaha oluyor! YAPAY ZEKA DA da sürekli aynı taktik!! muhakkak kenara inmeye çalışıyor! Bide muhakkak herkes arkasını dönüyor,ben 2-3 kişi press yapıyorum arkasını dönüyor tekrar dönüyor pası 3 kisi arasından atıyor:)) HARİKASIN FİFA:)

R-10

17.7.2015 09:51:15

0
Merakla bekliyorum.Bu sene alacağım oyunlardan bir tanesi

insociavel

17.7.2015 05:48:13

0
bu oyunda kontrol asla sizde değil. rakipte de değil. oyunun kendisinde. momentumun o kadar boku çıkmış ki oyun hangi tarafı tutuyosa o taraf yeniyo. o yüzden eski tüfek pes almayı düşünüyorum, hiç değilse oynayan benim.

I3uRocKSiyoN

17.7.2015 02:14:05

+1
herkes yok o çarpışmış yok bu çarpışmış diyor ben de niye olmuyor kardeşim fifa 15 ile oyun zirve yaptı zaten bence kusursuzdu üstüne daha ne koyacaklar abicim pesten geliyorlar fifa oynayamıyorlar sonra çene yapıyorlar

BSC Misafiri

17.7.2015 01:00:11

0
Defans olayı bu sefer güzel olmuş,çabucak kademeye girebiliyorlar.Birde 15'te iki defans oyuncusunun çarpışıp düşmesi çok sık oluyordu ve sıkıntı yaratıyordu.

pharm4vita

17.7.2015 00:28:48

0
her sene aynı hikaye...

Gilthaniel

16.7.2015 23:06:10

0
Benimde isteğim bu yönde ama gelişme şansı görmüyorum fifa sadece UT oldu resmen

Aeschyli

16.7.2015 23:03:08

-2
Single kariyer modunda güzel bir gelişme görürsem orjinal alırım. Onun dışında multi oynayan bir oyuncu olmadığım için diğer oyunlara göre herhangi bir fark göremiyorum. Önceki oyunlarında kariyer modları çok yavandı. Bundanda çok umutlu değilim gerçi.

oyunbilgini57

16.7.2015 22:12:36

+1
quote:

Orjinalden alıntı: canerx1234 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: oyunbilgini57 Ben bu sitede FIFA 11 çıkış yaptığından beri varım ve her yeni çıkacak FIFA oyununda eskisinin aynısı gibi yorumlar yazardı insanlar . Sonra demo çıkınca birden ortadan kaybolurlardı . Hatta buraya FIFA 15'in üstüne bir şey koyamamış diyen insanlar geçen sene aynı vakit FIFA 14'ün üstüne bir şey koyamamış , 2 sene önce de FIFA 14'e , FIFA 13'ün üstüne bir şey koyamamış diyorlardı ve hala aynı vaka ile karşı karşıyayız . Burada yorum yazanlar herhalde oyunun futbol oyunu olduğunu unutuyorlar . Ne bekliyorsunuz kardeşim Mars'da mı futbol oynansın , atmosfer mi olmasın ? . Yeni gelenek de momentuma çamur atmak olmuş . Daha önceden de dediğim gibi momentum diye bir şeyin olduğunu düşünüp onun saçma olduğunu yazanlara göre 2005 Şampiyonlar Ligi Finalinde Liverpool değil Milan kazanmış olmalıydı . Demek ki gerçek hayatta da olabiliyor böyle işler . Hatta şimdi aklıma geldi 2011-2012 sezonunda Manchester City kupayı ligin son haftasında son maçta ve 90+'de bulduğu 2 golle aldı . Dakika 89 da durum 1-2 iken 90+5 de 3-2 olmuş ve kupayı Manchester United'ın elinden almıştı .</blockquote> Kardeşim söylediğin güzel liverpool city olayları dediğin mantıklı eyvallah fakat fifa olan momentum karşı takıma çok gerideyse azcık bonus felan verse eyvallah dicem belki ama direk bizim oyuncularımızın saçmalamasına yol açıyor e buda insanları çileden çıkarıyor momentum diye birşey olmamalı bu yüzden belki fifa momentum yerine fut'da mesela bi maç ev sahibi bi maç deplasman maçı diye sayıp ev sahibi olana bonuslar verse hatta stadyumlara özel bonuslar olsa felan hem daha iyi olur hemde stad piyasasıda boş olmaktan çıkar.
FIFA Ultimate Team'de her stadyumun kendine has moral puanı var . Örneğin hem ev sahibi olup hem de Rare Gold stadyum kartın varsa +8 gibi ekstra moral alıyorsun oyuncuların için . Ayrıca şu videoyu seyret FIFA yapımcılarının FIFA 15 için hazırladığı tanıtım videosu . Oyunda ki moral barının nasıl işlediğini gösteriyor . Momentum dediğiniz olayın azalıp artması senin elinde . Atıyorum takımının orta sahası isabetli paslar atar , defansın top çalarsa takımının morali artar buna bağlı olarak gol bulma oranın da artar . Fakat attığın toplar kaleyi bulmaz ya da sürekli kaleci çıkarırsa takımın morali bozulur . Özellikle son dakikalarda gol yersen takımın darma duman olabilir tersi olarak da takımınızın morali artabilir . Aslında Player Career modunu oynadığınızda bu olayların daha da farkına varıyorsunuz . Yani oyuncunun saçmalamaması ya da saçmalaması senin elinde . Videoyu kesinlikle izlemeni tavsiye ederim biraz olsun mantığı anlayabilirsin bir de Player Career oynayın momentum dediğiniz olayın farkına varırsınız . Şahsen ben Player Career modları sayesinde bu olaylara kızmıyorum . Ayrıca EA Sports sürekli kendi forumlarında kullanıcıların yorumlarına cevap veriyor . En basitinden FIFA 15'in ritminin artması oyuncuların geri dönüşleri yüzüne oldu . /watch?v=sdxN1Baal2Q

BjKs1903

16.7.2015 22:12:31

+1
quote:

Orjinalden alıntı: onur89tr
quote:

Orjinalden alıntı: BjKs1903
quote:

Orjinalden alıntı: BjKs1903
quote:

Orjinalden alıntı: onur89tr Oyuna her seferinde çamur atanlar Fifa forumlarına girip oyunla ilgili nelerin tartışıldığına bir kez tanık olmuşlar mı acaba? Oyun her sene aynı diyenler bir zahmet Fifa 12 tanıtım videolarıyla bu oyunu kıyaslasınlar. Ağzı olan konuşuyor...
Fifa 12 ile Fifa 16 aynı dönem konsollarının oyunu mu? 12 720p iken 16 1080p fark bundan çokta ileri gitmedi. Ps 2 den Ps 3 e geçişte oluşan bir fark oldu mu bu jenerasyonda? Ben de 2009 da fifaya gectim ve baskada futbol oyunu almadim. Aşırı fanlık yapmaya gerek yok. Tek beklentim grafiklerde bir veya iki oyunda gercekten bir fark yaratmak bundan sonra takip eden yillarda ufak eklemeler olabilir. 2k14 buna guzrl bir ornek. Ama ben fifa icin ps3 ten cok da fazla bir fark goremiyorum gorsel olarak. En azindan benim dusuncem bu yonde.
Eski nesille yeni nesil arasında yeterince fark var. Bunların başında herkesin hep dilediği 3D seyirciler geliyor. Daha sonra saha dışı görünüm, animasyonlar, ışıklandırma geliyor. Kendin de söylüyorsun. Diyorsun ki 720p'den 1080p'ye çıkmış. Bunun dışında 30fps'den 60 fps'ye çıkmış. Bu 2 özellik sadece konsolun %50 kapasitesini alıyor götürüyor. Bunlar hep konuşuldu DH'de. Başta saydıklarımı da söylersek geriye kalan RAM koca bir sıfır! Yani asıl değişiklikler bundan sonraki nesilde olacak. Güven bana. ;)
Umarım dedigin gibi olur daha buyuk degisiklikler goruruz bir sonraki nesilde. Bu nesil zaten biraz geciş dönemi gibi oldu. Kısa zamanda pes 4 ün introsundaki görselliğe yakin futbol oyunları oynamak çok keyifli olur. Hayali de guzel :)

1ht1baron

16.7.2015 22:07:19

0
Ne zaman şu fifaya çarpışma motoru eklendi. O zaman bozuldu. 2011 ve öncesi konsollara çıkan fifa oyunları harikaydı. 12'den sonra bozdu. Bıktım defans oyuncularının saçmalamalarından. İnsanı sinir hastası ediyorlar.

BSC Misafiri

16.7.2015 21:57:39

+3
Oynanış konusunda şurada yapılan kötü yorumları anlamış değilim. Bir oyunun sabit bir oynamış temeli vardır pes ve fifa yi ayıran en önemli faktör de oynanış faktörleri. Bir oyunun her sene oynanışı değişir mi arkadaş mevcut düzene yenilikler gelir geliştirmeler yapılır hatalar duzeltilir falan, bunlar yapılır. Yok grafik aynıymış yok oynanış aynıymış ne bekliyorsunuz anlamıyorum FIFA yapımcıları asla aynı oyunu makyajlayıp sunmazlar mutlaka önceki oyuna göre yenilikleri geliştirmeleri vardır.

gamerasi

16.7.2015 21:57:26

-2
Eski futbol oyunlarında kontrol tam manası ile bizdeydi. Kick Off 2 ve Sensible Soccer oynayanlar ne demek istediğimi bilir. Şİmdi ise iki düğmeye bas gol olsun. Ticari kaygılar gözetmeden üretilecek bir futbol oyunu ne güzel olurdu. Kontrolün bizde olduğunu hissetiğimiz yegane güncel futbol oyunu ise şaka gibi ama gerçekten Rocket League...

MakaveLiVII

16.7.2015 21:56:17

-1
quote:

Orjinalden alıntı: oyunbilgini57 Ben bu sitede FIFA 11 çıkış yaptığından beri varım ve her yeni çıkacak FIFA oyununda eskisinin aynısı gibi yorumlar yazardı insanlar . Sonra demo çıkınca birden ortadan kaybolurlardı . Hatta buraya FIFA 15'in üstüne bir şey koyamamış diyen insanlar geçen sene aynı vakit FIFA 14'ün üstüne bir şey koyamamış , 2 sene önce de FIFA 14'e , FIFA 13'ün üstüne bir şey koyamamış diyorlardı ve hala aynı vaka ile karşı karşıyayız . Burada yorum yazanlar herhalde oyunun futbol oyunu olduğunu unutuyorlar . Ne bekliyorsunuz kardeşim Mars'da mı futbol oynansın , atmosfer mi olmasın ? . Yeni gelenek de momentuma çamur atmak olmuş . Daha önceden de dediğim gibi momentum diye bir şeyin olduğunu düşünüp onun saçma olduğunu yazanlara göre 2005 Şampiyonlar Ligi Finalinde Liverpool değil Milan kazanmış olmalıydı . Demek ki gerçek hayatta da olabiliyor böyle işler . Hatta şimdi aklıma geldi 2011-2012 sezonunda Manchester City kupayı ligin son haftasında son maçta ve 90+'de bulduğu 2 golle aldı . Dakika 89 da durum 1-2 iken 90+5 de 3-2 olmuş ve kupayı Manchester United'ın elinden almıştı .
Kardeşim söylediğin güzel liverpool city olayları dediğin mantıklı eyvallah fakat fifa olan momentum karşı takıma çok gerideyse azcık bonus felan verse eyvallah dicem belki ama direk bizim oyuncularımızın saçmalamasına yol açıyor e buda insanları çileden çıkarıyor momentum diye birşey olmamalı bu yüzden belki fifa momentum yerine fut'da mesela bi maç ev sahibi bi maç deplasman maçı diye sayıp ev sahibi olana bonuslar verse hatta stadyumlara özel bonuslar olsa felan hem daha iyi olur hemde stad piyasasıda boş olmaktan çıkar.

BSC Misafiri

16.7.2015 21:54:37

+1
izledük patron fakat ingiliççe..

CPTLeBron

16.7.2015 21:33:08

0
FIFA'lar arasında çok fark oluyor, özellikle oynanış ve animasyonlar açısından. Geçen FIFA 14'ün next gen versiyonunu oynadım, bir maç tahammül edemedim. 15'ten sonra çok yavan geldi. Umarım 16 daha da iyi olur.

onur89tr

16.7.2015 20:56:18

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BjKs1903
quote:

Orjinalden alıntı: BjKs1903
quote:

Orjinalden alıntı: onur89tr Oyuna her seferinde çamur atanlar Fifa forumlarına girip oyunla ilgili nelerin tartışıldığına bir kez tanık olmuşlar mı acaba? Oyun her sene aynı diyenler bir zahmet Fifa 12 tanıtım videolarıyla bu oyunu kıyaslasınlar. Ağzı olan konuşuyor...
Fifa 12 ile Fifa 16 aynı dönem konsollarının oyunu mu? 12 720p iken 16 1080p fark bundan çokta ileri gitmedi. Ps 2 den Ps 3 e geçişte oluşan bir fark oldu mu bu jenerasyonda? Ben de 2009 da fifaya gectim ve baskada futbol oyunu almadim. Aşırı fanlık yapmaya gerek yok. Tek beklentim grafiklerde bir veya iki oyunda gercekten bir fark yaratmak bundan sonra takip eden yillarda ufak eklemeler olabilir. 2k14 buna guzrl bir ornek. Ama ben fifa icin ps3 ten cok da fazla bir fark goremiyorum gorsel olarak. En azindan benim dusuncem bu yonde.
Eski nesille yeni nesil arasında yeterince fark var. Bunların başında herkesin hep dilediği 3D seyirciler geliyor. Daha sonra saha dışı görünüm, animasyonlar, ışıklandırma geliyor. Kendin de söylüyorsun. Diyorsun ki 720p'den 1080p'ye çıkmış. Bunun dışında 30fps'den 60 fps'ye çıkmış. Bu 2 özellik sadece konsolun %50 kapasitesini alıyor götürüyor. Bunlar hep konuşuldu DH'de. Başta saydıklarımı da söylersek geriye kalan RAM koca bir sıfır! Yani asıl değişiklikler bundan sonraki nesilde olacak. Güven bana. ;)

BjKs1903

16.7.2015 20:33:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: BjKs1903
quote:

Orjinalden alıntı: onur89tr Oyuna her seferinde çamur atanlar Fifa forumlarına girip oyunla ilgili nelerin tartışıldığına bir kez tanık olmuşlar mı acaba? Oyun her sene aynı diyenler bir zahmet Fifa 12 tanıtım videolarıyla bu oyunu kıyaslasınlar. Ağzı olan konuşuyor...
Fifa 12 ile Fifa 16 aynı dönem konsollarının oyunu mu? 12 720p iken 16 1080p fark bundan çokta ileri gitmedi. Ps 2 den Ps 3 e geçişte oluşan bir fark oldu mu bu jenerasyonda? Ben de 2009 da fifaya gectim ve baskada futbol oyunu almadim. Aşırı fanlık yapmaya gerek yok. Tek beklentim grafiklerde bir veya iki oyunda gercekten bir fark yaratmak bundan sonra takip eden yillarda ufak eklemeler olabilir. 2k14 buna guzrl bir ornek. Ama ben fifa icin ps3 ten cok da fazla bir fark goremiyorum gorsel olarak. En azindan benim dusuncem bu yonde.

BjKs1903

16.7.2015 20:24:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: onur89tr Oyuna her seferinde çamur atanlar Fifa forumlarına girip oyunla ilgili nelerin tartışıldığına bir kez tanık olmuşlar mı acaba? Oyun her sene aynı diyenler bir zahmet Fifa 12 tanıtım videolarıyla bu oyunu kıyaslasınlar. Ağzı olan konuşuyor...

onur89tr

16.7.2015 19:28:53

+2
Oyuna her seferinde çamur atanlar Fifa forumlarına girip oyunla ilgili nelerin tartışıldığına bir kez tanık olmuşlar mı acaba? Oyun her sene aynı diyenler bir zahmet Fifa 12 tanıtım videolarıyla bu oyunu kıyaslasınlar. Ağzı olan konuşuyor...

oyunbilgini57

16.7.2015 18:11:00

+1
Ben bu sitede FIFA 11 çıkış yaptığından beri varım ve her yeni çıkacak FIFA oyununda eskisinin aynısı gibi yorumlar yazardı insanlar . Sonra demo çıkınca birden ortadan kaybolurlardı . Hatta buraya FIFA 15'in üstüne bir şey koyamamış diyen insanlar geçen sene aynı vakit FIFA 14'ün üstüne bir şey koyamamış , 2 sene önce de FIFA 14'e , FIFA 13'ün üstüne bir şey koyamamış diyorlardı ve hala aynı vaka ile karşı karşıyayız . Burada yorum yazanlar herhalde oyunun futbol oyunu olduğunu unutuyorlar . Ne bekliyorsunuz kardeşim Mars'da mı futbol oynansın , atmosfer mi olmasın ? . Yeni gelenek de momentuma çamur atmak olmuş . Daha önceden de dediğim gibi momentum diye bir şeyin olduğunu düşünüp onun saçma olduğunu yazanlara göre 2005 Şampiyonlar Ligi Finalinde Liverpool değil Milan kazanmış olmalıydı . Demek ki gerçek hayatta da olabiliyor böyle işler . Hatta şimdi aklıma geldi 2011-2012 sezonunda Manchester City kupayı ligin son haftasında son maçta ve 90+'de bulduğu 2 golle aldı . Dakika 89 da durum 1-2 iken 90+5 de 3-2 olmuş ve kupayı Manchester United'ın elinden almıştı .

1ht1baron

16.7.2015 18:03:50

-1
Saçma sapan çarpışmaların devam edeceği, defans oyuncuların alakasız hamlelerinin olacağı, momentumun da daha da fazlalaşmış şekilde olacağı bi oyun yine. Tek ilgimi çeken Türkçe dil desteği. Oynanışın 15'ten farkını göremedim. Sanki her sene aynı oynanış videosunu ismini değiştirerek paylaşıyorlar gibi.

OnrGrTR

16.7.2015 17:36:52

-1
her sene oyun daha kötüye gidiyor fifa 12 den sonra bir gelişme yok ea access e bir an önce gelse iyi olur

wizkhalifa1903

16.7.2015 17:33:27

+1
Oynanış olarak yine aynı gibi, pek bi yenilik yok.

GAVURRR

16.7.2015 17:30:58

+2
Bu sene almıyorum!! Kendini tekrar etmişler sağolsunlar... Rekabet olmadı mı kötü :(

BjKs1903

16.7.2015 17:15:58

0
Grafik anlamında tam anlamıyla yeni nesil olmasada şu an daha iyisi yok. Rekabetin olmadığı yerde kaybeden oyuncular oluyor! Fifa geçen senelere göre kendini daha fazla tekrar etmeye başladı.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 16 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız