Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Değişim için Bağımsız Geliştiricilere Bakın"

Beyond: Two Souls büyük beklentiler yaratıyor

    Omikron, Fahrenheit, Heavy Rain ve son olarak Beyond: Two Souls ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Quantic Dream'den David Cage bağımsız geliştiricilerin oyun dünyası için ne kadar önemli olduğuna değindi. Cage'in bu konudaki açıklamaları şu şekilde:
 
    "Endüstrinin sorunlarının yanıtı bağımsız oyun cephesinden gelebilir. Bu konuda eminim. Bağımsız oyun geliştiriciliği heyecan verici, ilgi çekici ve risklidir. Bağımsız oyun geliştiricileri öncüdürler ve biz öncülere muhtacız. Sinemaya baktığınızda benzer şeyi görebilirsiniz. Kıyıda köşede kalmış film yapımcıları büyük stüdyoların yaptıkları işleri yok edip devrimsel şeyler ortaya çıkarıyorlar. Belki de bu oyun endüstrisinin ihtiyacı olan şeydir."
 
     Son dönemlerde oyun dünyasının daha geniş kitleye ulaşmak, herkes oynasın diye oyunlarını basitleştirmek için yaptığı hamleler David Cage'i de mutsuz etmiş gibi görünüyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Quantic Dream PS3 PlayStation 3 Beyond
SimCity'i Origin'den Satın Alanlar İade Edemeyecek GAME: Playstation 4 Ön-Siparişleri Oldukça İyi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

8.3.2013 16:15:43

0
David Cage reyiz! Öl de ölelim..

S.P.E.C.I.A.L.

8.3.2013 13:36:38

0
Bağımsız yapımların tek sorunu hikaye anlatımı. En fazla Amnesia tarzı yazı ve seslerle hikayeyi anlatıyorlar. Para ve nitelikli eleman eksikliğinden dolayı hareket yakalama (motion capture) teknolojisini kullanamıyorlar, bazen ses aktörleri bile olmuyor veya az oluyor ve sahne yapısı olan, etkileşimler içeren sinematikler göremiyoruz. Bunun dışında iyi bir hikaye ve senaryo da aslında yetenek ve/veya para isteyen birşey. Oyunu yapacak kişi veya kişilerin daha baştan kafasında bir fikir varsa ve yaratıcı insanlarsa bu bir derece hallolacaktır ancak yoksa bir senarist kiralamak da belli bir para isteyen bir iş. Yani hikaye anlatma yeteneği itibariyle modern denilebilecek bir bağımsız yapım için bir derece profesyonel olmak gerekiyor. Yani mesela Telltale Games veya CD Projekt RED gibi. Bu seviyedeki bağımsız yapımcılar da çok sayıda değil. Bir veya iki elin parmaklarıyla sayılabilecek sayıdalar. Zamanla teknoloji ucuzlar, paranın yerini doldurabilecek yetenekler yaygınlaşırsa daha amatör geliştiriciler de modern denilebilecek yapımlara imza atabilir ama onun dışında bu durum bağımsız geliştiriciler ve bağımsız geliştiricilerden birşeyler uman bizler için büyük ve belki de aşılamayacak bir sorun. Bir de hikaye odaklı olmayan bağımsız yapımcılar ve onların yapımları var, onlar çoğunlukta. Ama bu da savımı destekliyor. Hikaye etrafında dönen bir yapım yapmaya gözleri korktuğu için bu yapımlara yöneliyorlar. Bu biraz oyun endüstrisinin hikaye odaklı yapımlar yapmanın çok zor olduğu 90'lı yıllarını hatırlatıyor. Öte yandan bu kişilerden bazıları yine o ilk dönemleri yaşamış ve özellikle hikaye odaklı yapımlar yapmayı istemeyen kişiler de olabiliyor ki onlara diyebilecek pek birşey yok. Bağımsız olmaları bile bunu hoş görmem için yeterli değil diyeyim, siz anlayın.

omeriyibas

8.3.2013 13:35:12

-1
sen demesen bilmiyoduk... aytılattın bizi David abi...

musAKka

8.3.2013 11:11:23

+3
Son dönem oyunlardaki genel tekdüzeliği kıran bağımsız yapımcıların oyunları oluyor. Adamlar her daim desteği sonuna kadar hakediyorlar çünkü öncelikleri cepleri değil oyuncular oluyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Beyond: Two Souls
+ TAKİBE
AL
51 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız