Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cardboard ile Kendi VR Gözlüğünüzü Yapın


     Son dönemde Oculus ve Project Morpheus ile oyun dünyasında patlama yapan VR gözlük pazarına Google da katılıyor. Ancak çok farklı bir şekilde. 
 
      Buradan ulaşabileceğiniz sayfada, kartondan nasıl bir VR gözlük yapabileceğinize dair her detay, çizimler ve planlar yer almakta. Sizin tek ihtiyacınız olan şey ise iki adet akıllı telefon ve geliştiricilerin söylediğine göre en büyük boy pizza kutusu.  
 
     VR gözlüğü yazılımsal olarak da destekleyen Google, Android için bir uygulama da yayınlanmış bulunuyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
google vr headset vr gözlük cardboard
Counter Strike: Global Offensive için Yeni Güncelleme Yolda Shovel Knight Keyleri, Kickstarter Destekçilerine Gönderildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

29.6.2014 15:00:40

0
kendımız yapıcazda merceklerı nerden bulcaz

DubSteq

26.6.2014 13:32:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: dingo egret! Düzgün çözünürlük veren 2 akıllı telefonu gözden çıkardıktan sonra o fiyata oculus yada morpheus rahatlıkla alınır..
Ayrıca şu VR teknolojileri artık kinectle birleşmeli. Eldivenli falan uygulamalar kinect varken çok vasat kalıyor..
Sizin aklınızla kuyuya inilmez. VR teknolojisini kinetcle birleştirmek son kullanıcıya gerçeküstü bir fiyata sebep olur. Armband gibi teknolojiler daha uygun VR ile.Hem tanşınabilirlik açısından da önemli. Ayrıca Kinect Patentli bir teknolojidir ve Microsoft kullanım hakkını vereceğini de pek zannetmiyorum(tabi uçuk bir patent kullanım bedeli istemezlerse).Armband gibi kas etkileşimli teknolojiler daha kesin sonuçlar veriyor ve kinect gibi bir kapsama alanına da gerek yok.VR teknolojisinin kablosuz olması aslında en önemli özellik, yakında çözerler diye tahmin ediyorum.

dingo egret!

26.6.2014 10:25:14

0
Düzgün çözünürlük veren 2 akıllı telefonu gözden çıkardıktan sonra o fiyata oculus yada morpheus rahatlıkla alınır.. Ayrıca şu VR teknolojileri artık kinectle birleşmeli. Eldivenli falan uygulamalar kinect varken çok vasat kalıyor..

badwolfxv

26.6.2014 10:15:08

0
gözlerini bozmak istemeyen denemesin :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız